• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Tomić otišao poslije dvije duple krune

Ivan Tomić više nije sportski direktor Partizana. Simbolično je napustio Humsku tačno u vrijeme kada je novi UO počinjao sjednicu...

 PARTIZAN: Tomić otišao poslije dvije duple krune Izvor: MONDO

Ivan Tomić više nije sportski direktor Partizana. Simbolično je napustio Humsku tačno u vrijeme kada je novi UO počinjao sjednicu...

Poslije dvije godine i učešća u osvajanju dvije uzastopne "duple krune", Ivan Tomić je smijenjen sa mjesta sportskog direktora Partizana.

Tačnije, nova uprava crno-bijelih i Tomić su napravili sporazumni raskid ugovora.

Odlazak Tomića sa funkcije u ponedjeljak je bio više nego simboličan. Novinari su vidjeli Tomića kako napušta stadion u 16.05 časova, a upravo tada je počinjala konstitutivna sednica novog Upravnog odbora crno-bijelih, koji je izabran prošle nedjelje poslije Izborne Skupštine.

Za sada nisu poznati detalji raskida ugovora Tomića i Partizana. Mediji su prethodnih dana objaviljivali da je Tomić imao ugovor do 2012. godine i da je prema njemu zarađivao 240.000 evra godišnje.

S obzirom da je novinarima poslije sjednice UO predočeno da je napravljen sporazumni raskid ugovora za verovati je da su se Partizan i Tomić "našli na pola puta".

Na sjednici UO odlučeno je da mjesto sportskog direktora ostane upražnjeno do daljnjeg, dok je Albert Nađ izabran za koordinatora sportskih sekcija. Dosadašnji potpredsednici Mile Jovičić i funkcioner Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić reizabrani su na te funkcije.

Upitan da li to znači da je Goran Stevanović postao tim-menadžer, odnosno da su mu ovlašćenja proširena, Vjetrović je kratko odgovorio da će se sve saznati iz saopštenja.

Takođe, portparol Partizana nije želio da odgovori na pitanje da li je na sjednici UO bilo riječi o predstojećem prelaznom roku, odnosno kupovini i prodaji igrača.

Ivan Tomić je došao na mjesto sportskog direktora u ljeto 2007. godine, nasledivši legendarnog Nenada Bjekovića, koji je u paru sa nekadašnjim generalnim sekretarom Žarkom Zečevićem vodio klub iz Humske pune dvije decenije.

Dolaskom Tomića, ali i drugih bivših igrača Partizana (Gordan Petrić, Bata Mirković, Slaviša Jokanović) na rukovodeća mesta u klubu, ubrizgana je svježa, mlada krv. Dvije godine plodovi dobrog rada Tomića vidjeli su se na terenu - Partizan je bio neprikosnoven u domaćim takmičenjima, bio je stalni učesnik evropskih takmičenja.

Ipak, početkom nove sezone u Partizanu su počele turbulencije. Slaviša Jokanović je otišao sa mjesta trenera, potom je klub, nezadovoljan, napustio i Gordan Petrić, a zatim su počele i priče o tome da će i Ivan Tomić njihovim stopama, jer su u Humskloj, navodno bili nezadovoljni učinkom u ljetošnjem prelaznom roku.

Kada se u izbornoj kampanji za novog predsjednika Partizana stavio na stranu Save Miloševića, protivkandidata dosadašnjeg predsjednika Dragan Đurića, bilo je evidentno da će se Tomiću nova uprava zahvaliti na saradnji.

(V. Sukdolak - P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC