• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Pobjeda Čelsija po Banetovim notama

Čelsi gubio od Fulama, ali mu rezervisti donijeli tri boda. Žoze Murinjo na tribinama Stamford bridža.

 PREMIJER: Pobjeda Čelsija po Banetovim notama Izvor: MONDO

Poslije dva remija i samo jedne pobjede u decembru, lider Premijer lige, londonski Čelsi zasvirao je veselu Božićnu pjesmu protiv Fulama u 20. kolu prvenstva.

"Plavci" su gubili od komšija na poluvremenu, a onda su za tri minuta preokrenuli rezultat u svoju krist, uz veliku pomoć sreće.

Preokret Čelsija poklopio se sa ulaskom Baneta Ivanovića u igru. Srpski reprezentativac ušao je u igru u 65. minutu umjesto Fereire, a samo sedam minuta kasnije, od njega je krenula akcija za izjednačenje.

Ivanović je sjajno pogodio Didijea Drogbu, koji je glavom savladao golmana Fulama Švarcera.

Tri minuta kasnije potpuni preokret. I opet je jedan rezervista učestvovao u gol-akciji. Deni Staridž tek što je kopačkama nagazio teren na Stamford bridžu, a uspio je da uđe u gol-šansu, šutirao je ka golu Fulama, a Smoling u želji da otkloni opasnost, nespretno je ubacio u sopstenu mrežu.

Na kraju meča, Drogba je okupio saigrače na sredini terena, zagrlio ih i poželio im uspjeha, jer se oprašta od njih na mesec dana s obzirom na to da će učestvovati na Afričkom kupu nacija sa selekcijom Obale Slonovače.

Meč na Stamford bridžu posmatrao je i nekadašnji trener "plavaca" Žoze Murinjo, koji sada sedi na klupi Intera.

U još jednom londonskom duelu, Totenhem je pobedom nad Vest Hemom 2:0 došao do četvrte pozicije na tabeli Premijer lige.

To je Totenhemu peta uzastopna pobjeda nad Vest Hemom, odnosno nije izgubio u posljednjih osam međusobnih duela.

Na stadionu na severu grada, Vajt Hart Lejnu, gosti iz Istočnog Londona nisu imali šta da traže. Domaćin je poveo već u 11. minutu kada je Hrvat Luka Modrić natrčao na loptu i u padu šutirao o zemlju - dovoljno da savlada golmana Roberta Grina - 1:0.

"Čekićari" nisu pokazivali snagu kojom bi zapretili Totenhemu, a sve dileme otklonio je Džermejn Defo u 82. minutu, 14. golom u sezoni. On je istrčao kontru, tukao sa 16 metara, Grin je odbranio, ali se lopta odbila (ponovo) do Defoa, koji drugu šansu nije propustio - 2:0.

Vest Hem je sada u nezavidnoj situaciji, dok "pijevci" imaju pravo da se nadaju da će se umešati u borbu za Ligu šampiona. Inače, ovo je bila četvrta uzastopna utakmica da je mreža Totenhema mirovala.

Zanimljivo je bilo i u duelu Blekburna i Sanderlenda. U prvom poluvremenu bez golova, a onda u drugih 45 minuta, "rešetanje" mreže na obe strane. Sanderlend je dva puta vodio, Blekburn dva puta stizao.

Birmingem je potvrdio dobar rezultat od prošlog vikenda, odnosno remija sa Čelsijem. Sa gostovanja Sotuku vraća se sa sva tri boda.

REZULTATI I PAROVI 20. KOLA:

Totenhem - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Modrić 11, Defo 82/

Blekburn - Sanderlend 2:2 (0:0)
/Pedersen 53’, Diuf 77’ - Bent 52’, 65’/

Čelsi - Fulam 2:1 (0:1)
/Drogba 72’, Smoling ag 75’ - Gera 4’/

Everton - Barnli 2:0 (0:0)
/Vogan 83', Pijenar 90'/

Stouk - Birmingem 0:1 (0:0)
/Džerom 50’/

Vulverhempton - Mančester siti 0:3 (0:1)
/Tevez 33', 86', Garido 69'/

Utorak

Aston Vila - Liverpul 20.45
Bolton - Hal 21.00

Srijeda

Portsmut - Arsenal 20.45
Mančester junajted - Vigan 21.00

TABELA: Čelsi 45, Mančester junajted 40 (-1), Arsenal (-1) 38, Totenhem 37, Aston Vila (-1) 35, Mančester siti 35, Birmingem 32, Liverpul (-1) 30, Fulam 27, Sanderlend 23, Everton 22, Stouk 21, Blekburn 21, Barnli 20, Vulverhempton 19, Vigan (-1) 19, Vest Hem 18, Bolton (-2) 17, Hal (-1) 17, Portsmut (-1) 14.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC