• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ristić za MONDO: Drago mi je što ostajem u Zvezdi

Autor mondo.rs

Mladi fudbaler smatra da još nije vreme da napusti klub, ali kaže da tek predstoje razgovori o novom ugovoru.

 Ristić za MONDO: Drago mi je što ostajem u Zvezdi Izvor: MN PRESS

Ponuda Makabija iz Tel Aviva za Mihaila Ristića (dva miliona evra i 20 odsto od naredne prodaje) u Crvenoj zvezdi je odbijena.

Iako je delovalo da bi klub mogao da proda mladog fudbalera zbog blokade računa uslovnjene dugom prema menadžeru Milanu Ćalasanu, koji je svojevremeno posredovao u transferu Nikole Žigića u Rasing Santander, to se nije dogodilo.

U razgovoru za naš portal, Ristić kaže da mu je drago zbog takvog raspleta situacije.

"Drago mi je što je Zvezda odbila tu ponudu i što ću ostati u klubu. Mislim da ne treba da žurim i budem prodat čim sam povezao pet-šest utakmica. Voleo bih da počnem redovno da igram, sezona je preda mnom, svi radimo na odbrani titule...", iskren je 20-godišnji levi bek crveno-belih.

Generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je da će sa Ristićem biti potpisan novi trogodišnji ugovor (aktuelni ističe po završetku sezone), kao i da će postati zamenik kapitena Aleksandra Lukovića.

"Pregovori o novom ugovoru tek predstoje", pojasnio je mladi fudbaler i dodao:

"Suludo je da pričam kolika je čast biti kapiten Crvene zvezde. Ponikao sam u klubu i kao 'Zvezdino dete' naravno da znam kolika je to odgovornost, ali bio sam kapiten i u omladincima, kada smo osvojili titulu, tako da znam kako to izgleda. Ovo sada je na višem nivou, zbog čega sam posebno srećan i ponosan".

Ristić nije putovao sa klupskim saigračima na mini-pripreme na Zlatiboru, pošto je imao obaveze sa mladom reprezentacijom Srbije, ali kaže da je spreman da se nađe u timu za subotnji duel sa Bačkom.

"Spreman sam za tu utakmicu, ali videćemo šta će trener odlučiti kada se ekipa vrati sa Zlatibora. Važno je da pobedimo i napravimo lepu uvertiru za derb koji potom sledi".

Pošto među "orlićima" ima nekoliko sadašnjih i bivših igrača Zvezde i Partizana, pričalo se i o "večitom derbiju" koji će se igrati 17. septembra u Humskoj.

"Često sam provodio vreme sa Nemanjom Mihajlovićem, pa smo se doticali i te teme, ali ništa bitno", nije želeo Ristić previše da otkriva.

U klubu bek, u reprezentaciji vezni

Mihailo Ristić je odlaskom Luisa Ibanjeza u Crvenoj zvezdi dobio novu ulogu - levog beka. U mladoj reprezentaciji Tomislav Sivić ga je ostavio u veznom redu, ali je protiv Iraca igrao nešto povučenije nego inače.

"Malo mi je nezgodno što menjam pozicije, dugo nisam igrao na mestu zadnjeg veznog, ali snalazim se. Drago mi je da selektor ima poverenje u mene, jer mi to dodatno uliva samopouzdanje".

Od "partizanovaca" u mladoj reprezentaciji je bio i Uroš Đurđević, dvostruki strelac protiv Republike Irske.

"Znam Đuku dobro, kao i njegove kvalitete, videćemo da li će imati svoj dan kada bude derbi, nadam se da neće", uz osmeh je rekao novopečeni zamenik kapitena Crvene zvezde.

Pobedom nad Ircima (2:1), Srbija se domogla drugog mesta, koje vodi u baraž.

"Ostvarili smo veoma važnu pobedu i sada sve zavisi od nas. Mislim da imamo kvalitet, iskustvo, dobrog trenera i sve što jedna ekipa treba da ima da bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Pritisak će biti veliki u preostale dve utakmice, očekivanja su velika, ali imamo igrače koji su se popeli na krov sveta, koji znaju kako se pobeđuje i kako se ostvaruje plasman na veliko takmičenje. Verujem da ćemo ostvariti zacrtani cilj", uveren je Mihailo Ristić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC