• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze Murinjo: Pogrešio ja, pogrešio sudija...

Žoze Murinjo našao krivce za poraz od Mančester sitija i preuzeo najveći deo odgovornosti. Pep brani Brava.

Savršen start za obojicu menadžera. Sve do danas kada jedan kući ide nezadovoljniji...

U prvom "engleskom" okršaju Pepa Gvardiole i Žozea Murinja bolje je prošao španski menadžer čiji je tim slavio na "Old Trafordu" - 2:1 (2:1).

U utakmici visokog intenziteta u kojoj smo videli veliki broj prilika, precizniji su bili momci iz "plavog" dela Mančestera i idu na maksimalnih 12 bodova.


Mnoge je iznenadilo to što se Žoze Murinjo na početku meča odlučio za Džesija Lingarda po levoj strani, a Henrika Mkitarjana po desnoj, a već nakon nekoliko prvih njihovih neuspešnih "dodira" sa loptom bilo je vidljivo da oni nisu bili spremni i da se "posebni" kaje za ovu odluku, a samo je bilo pitanje da li će reagovati pre ili kasnije.

Posle meča je priznao da je pogrešio, a to ne radi često...

"Gledali smo dva potpuno drugačija poluvremena. Očajno smo počeli meč, oni su bili mnogo bolji od nas. Neki igrači su odigrali ispod svog nivoa, a moja je greška bila u izboru fudbalera za ovaj meč. To je fudbal, nekada igrači razočaraju menadžere, a nekada vas oduševe...", kazao je Murinjo.

Njegov tim zaigrao je daleko bolje u nastavku kada su ušli Markus Rašford i Ander Erera, a smatra da bi meč otišao drugim tokom da je sudija Mark Klatenburg bolje obavljao svoj posao.

"Mark je napravio dve velike greške. Klaudio Bravo je skrivio penal i zaslužio je crveni karton (nakon starta nad Runijem). Da je to bilo koji moji igrač uradio na sredini terena, bio to Runi ili Felaini, to je crveni karton i slobodan udarac. Malo je teže to dosuditi u šesnaestercu i on jednostavno nije..", rekao je on.




Koliko god da je bilo pohvala na račun igre Mančester sitija - toliko je bilo i kritika na račun novog golmana ovog kluba na čijem je dovođenju insistirao Pep Gvardiola.

On je iz Barselone doveo Klaudija Brava, a osim greške kod gola Ibrahimovića, čilenaski golman je bio isuviše "slobodan" sa loptom i propisno je nervirao sve navijače "građana" svojim driblinzima. Ali, menadžer ga brani...

"Nismo bili briljantni u poslednjoj trećini terena, ali smo igrali na jednom od najbučnijih stadiona na svetu i dobili smo. Ovi momci imaju srce... U prvom delu smo igrali odlično zbog Brava. Volim kada golmani napadaju loptu, a on je i nakon one greške nastavio da igra sigurno. To volim kod njega. Do mog poslednjeg dana u Engleskoj ćemo se truditi da igramo fudbal sa loptom u nogama", kratko je kazao Pep.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC