• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednji Vengerov juriš na Evropu?

Autor mondo.rs

Strateg Arsenala veruje da u sezoni isteka ugovora ima tim sa boljim predispozicijama za uspeh u Ligi šampiona.

Utakmicom protiv Pari sen Žermena na Parku prinčeva (direktan prenos na TV Arena sport 3 i portalu Kliksport), Arsenal u utorak uveče počinje 19. uzastopni nastup u grupnoj fazi Lige šampiona.

Kao i prethodnih 18 godina, na klupi "tobdžija" sedi Arsen Venger, koji je 2006. odveo ekipu do finala (1:2 protiv Barselone) i tom prilikom se našao najbliže trofeju koji daje ogromnu težinu biografiji svakog trenera.

U red većih uspeha u tom periodu mogu se ubrojati polufinale 2009. i četiri plasmana u četvrtfinale, poslednji put 2010, kada je opet bila bolja Barselona (2:2 i 1:4, uz četiri gola Lea Mesija u revanšu).

Već 2011. započeta je serija šest eliminacija u osmini finala - po dva puta od Bajerna i Barselone, po jednom od Milana i Monaka - što čak nije loše iz perspektive slavnih klubova koji više ne uspevaju ni da se kvalifikuju za Ligu šampiona (Inter, Milan...), ali navijače Arsenala ostavlja frustriranim jer vide da su "zakucani" u kategoriji srednje uspešnih.

Početak svakog sledećeg ciklusa ipak je trenutak za pozitivne misli, ili makar za nadu da će ove sezone biti bolje.Takvo raspoloženje "podgrejao" je svojim izjavama čovek koji retko kada odiše tom vrstom optimizma - Arsen Venger.

GRUPA PO MERI

Osim Pari sen Žermena, protivnici Arsenala u A grupi biće Bazel i Ludogorec. Plasman u "nokaut" fazu ne bi smeo da dođe u pitanje, pogotovo što se PSŽ još "traži" nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića i dolaska španskog trenera Unaija Emerija umesto Lorana Blana.

Uoči derbija na Parku prinčeva, istakao je da Arsenal sada ima iskusniju ekipu, spremniju da igra takmičarski fudbal i kada je to potrebno ide "na rezultat".

"Nekada su timovi Arsenala bili znatno mlađi, zato što smo gradili novi stadion i nismo imali novac da se pojačamo. Danas raspolažem timom u kome je mnogo više iskusnih fudbalera", poručio je 66-godišnji Francuz.

"Većina igrača je stara između 24 i 30 godina, a to znači da imamo dobru kombinaciju fizičke snage i iskustva", dodao je Venger, uz napomenu da se sa Ozilom i Sančezom pregovara o produžetku saradnje.

Arsenu Vengeru
ugovor ističe na kraju aktuelne sezone, što znači da bi posle 21 godine na klupi Arsenala moglo da se pojavi neko novo lice.

Da li mu je to dodatni motiv da posle dužeg vremena napravi malo više "galame" u najjačem kontinentalnom takmičenju? Kaže da nije!

"Ne razmišljam tako. Fokus mi je uvek samo na sledećoj utakmici. Mislim da imam preko 170 mečeva u Ligi šampiona i uvek je isto - želiš samo da sledeći meč prođe kako treba. Ne mislim da se u tim mečevima rešava moj lični status".

Arsenal je od "zvučnih" pojačanja ovog leta angažovao Granita Džaku, Škodrana Mustafija i Lukasa Pereza, plativši ih ukupno oko 85 miliona funti, a iz tima nije otišao nijedan važan igrač, osim Džeka Vilšira, koji je u Bornmautu na pozajmici ne bi li se kontinuiranim igrama vratio u formu posle duge pauze.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC