• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Đurić i Lukić mogu za isti sto? Mogu!

Predsjednici Partizana i Crvene zvezde Dragan Đurić i Vladan Lukić ručali zajedno u "Šumatovcu" i pričali o raznim temama...

 Da li Đurić i Lukić mogu za isti sto? Mogu! Izvor: MONDO

Poslije čašice kajsijevače, usljedilo je crno vino i razgovor o, uglavnom, fudbalskim temama.

Iako predsjednici Crvene zvezde i Partizana, Vladan Lukić i Dragan Đurić, nisu bili baš previše otvoreni u odgovorima na svako pitanje novinara "Sporta", sam čin rukovanja, zdravice i zajedničke večere bio je događaj vrijedan pažnje u vrijeme sve učestalijeg govora mržnje i nasilja na sportskim događajima.

Lukić i Đurić su poručili da to što su veliki, vječiti rivali na sportskom terenu, ne znači da ne mogu da sjede za istim stolom...

Sto je bio jedan od onih u restoranu "Šumatovac" u centru Beograda, gde je Vladan Lukić stigao prvi, a Dragan Đurić malo zakasnio.

"Neka zakasne malo i na kraju prvenstva", našalio se Lukić, čiji tim ima tri boda više od Partizana poslije jesenjeg dijela prvenstva.

Kada je Đurić stigao, predsjednik Crvene zvezde uputio mu je i kompliment.

"Ne staješ sa poslom, a fizički izgledaš sjajno", rekao je Lukić, na šta je Đurić odgovorio:

"Čuvam se, vodim računa o sebi".

Prvi ljudi najveća dva srpska kluba potom su govorili o tome zbog čega nisu odbili poziv na zajedničku večeru.

"To je odlična stvar, trebalo bi da se družimo, jer možemo da napravimo dosta zajedničkih projekata, da dođemo do zajedničkih ideja u interesu oba kluba, a samim tim i srpskog fudbala. Sigurno je da ćemo u 2010. godini češće sjediti i dogovarati se", najavio je Đurić da odnosi dva kluba ne moraju i neće biti "ledeni".

"Nije to ništa neprirodno, takmičarski sukob interesa će biti vječit, ali u ovom periodu je normalno da čak i uzajamno nastupamo u interesu našeg fudbala. Snaga i jednih i drugih biće daleko veća, ako budemo nastupali zajedno", nadovezao se Lukić i dodao:

"Uostalom, bolje propagirati lijepe akcije, kao što je ova, nego stalno pričati crno o našem fudbalu i voditi hajke protiv naša dva kluba".

Obojica su se složila da uživaju u činjenici da su predsjednici Zvezde, odnosno Partizana, ali da im te uloge ostavljaju jako malo prostora za opuštanje i slavlje...

"Češće razmišljamo o problemima", rekao je Lukić.

"Čim se završi sezona, dolazi prelazni rok, pa pripreme, Evropa i onda opet počinje sezona... A, sve to treba ispratiti i finansijski", dodao je Đurić, koji je preporučio Lukiću da malo slobodnog vremena ponekad provede na nekom od vojvođanskih salaša, gdje može da se odmori i opusti.



Tokom 2009. godine, Lukić i Đurić su već bili za istim stolom, kada se razgovaralo o mogućnosti da se tokom januara odigraju dva prijateljska meča dva kluba u Australiji. Ta ideja, za sada, nije zaživjela, ali Lukić otkriva nešto novo:

"Postoji priča da na ljeto to budu Toronto ili Čikago. Vidjećemo, rano je za tu priču...".

Đurić se složio da bi takav događaj bio spektakl, koji bi dokazao da vječiti rivali ne igraju samo kada to moraju, već i kada žele.

"To bi bilo lijepo, korisno za oba kluba", prokomentarisao je Đurić, koji je uoči dočeka 2009. godine večerao sa Den Tanom i požalio se da je tada isflekao odijelo crnim vinom, "jer Den stalno maše rukama dok priča".

"Šteta, volio sam to odijelo", rekao je Đurić.

"Zekstrino?", pitao je Lukić.

"Nije!", uz osmijeh je odgovorio prvi čovjek Partizana i vlasnik jedne od najpoznatijih srpskih modnih kuća.

Poslije jesenjeg derbija na terenu, koji je dobio Partizan, vječiti su ušli i u duele na tržištu igrača. Prvo je Partizan "ukrao" Zvezdi fudbalera Spartaka Predraga Mijića, ali su nedugo potom crveno-bijeli izjednačili i potpisali igrača Napretka Nikolu Mikića, momka koji je prvo osvanuo na listi želja crno-bijelih.

"To su normalne stvari, jer srpsko tržište nije preveliko. A, tako je i svuda u svijetu", rekao je Đurić, koji je svjestan da će i ubuduće morati da razmišlja "koliko li su mu komšije ponudile"...

Iste dileme doživjeće svakako i Lukić.

"Da, to se radi u Italiji, Španiji, pa zašto ne bi i kod nas? I to je svojevrsna trka u kojoj ne mogu uvijek ni Zvezda, ni Partizan da stignu prvi", realan je bivši fudbaler Crvene zvezde, koji je u junu nasljedio Dena Tanu na mjestu predsjednika.



Ni Đurić, ni Lukić, nisu željeli da konkretno odgovore na pitanje: "Kog igrača iz drugog kluba bi voljeli da vide u svojim redovima", ali je Lukić pohvalio Đurića na izboru Alberta Nađa.

"Adi je baš za desetku, s njim sam u odličnim odnosima, mnogo ćete dobiti s njim", pohvalio je Lukić novog člana Upravnog odbora crno-bijelih, koji će biti zadužen za koordinaciju između UO, prvog tima, Teleoptika i Omladinske škole.

"Vidjećemo, mislim da smo s njim napravili veliku stvar, odličan je momak i voli Partizan", nadovezao se Đurić.

Novinari "Sporta" iznijeli su procjenu da je za ozbiljniju ulogu Partizana i Crvene zvezde u evro-kupovima neophodan budžet od oko 20 miliona evra.

"To je potpuno nerealno", odmah je odgovorio Đurić i obrazložio:

"Briž je od TV prava za jednu utakmicu dobio 1,4 miliona evra, a od ulaznica 1,6 miliona. To je tri miliona od jedne utakmice... Na Skupštini sam rekao da budžet neće biti veći od osam miliona evra i stojim pri tome. Više od toga 'neće da može', što bi rekao Šojić", slegnuo je ramenima Đurić.

Ni Lukić nije mogao da obeća da će njegov klub u skorije vrijeme moći da raspolaže sa tolikim novcem.

"Slažem se da je bužet od 20 miliona evra nešto što je potrebno da bi se bio konkurentan, a sa sadašnjim budžetima jedino možemo da se mjerimo sa okruženjem. Negdje jedan igrač vrijedi kao petogodišnji budžet našeg kluba", svjestan je Lukić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC