• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: A gdje su Englezi u timu!?

U engleskoj fudbalskoj javnosti jača zabrinutost zbog toga što je u timovima Premijer lige sve manje fudbalera rođenih u Engleskoj.

 PREMIJER: A gdje su Englezi u timu!? Izvor: MONDO

Prije deset godina, Čelsi je šokirao Englesku izvevši na teren postavu u kojoj nije bilo nijednog engleskog igrača. Deset godina kasnije, još nevjerovatnija slika - od 22 fudbalera na terenu, na meču Arsenal - Portsmut, nijedan Englez!

O tome je javno prozborio trener Blekburna Sem Alardajs koji je izrazio zabrinutost za budućnost engleskog fudbala i reprezentacije.

"Ovo je neizbježna smrt engleskih fudbalskih talenata", izjavio je "Veliki Sem", kako ga nazivaju u Engleskoj.

Na meču Arsenal - Portsmut prije nekoliko dana (4:1), među startnih 11 nie bilo nijednog fudbalera rođenog u Engleskoj, a na klupi dva tima sjedili su stranci - Francuz Arsen Venger i Izraelac Avram Grant.

Na terenu su bili igrači uz 15 država - Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Vels, Republika Irska, Island, Njemačka, Belgija, Španija, Škotska, Izrael, Južna Afrika, Kamerun, Rusija, Francuska i Alžir.

Jedina dva fudbalera Engleza bili su Kreg Istmond iz Arsenala, koji je u igru ušao u 85. minutu i Majkl Braun, koji je odigrao tek jedan minut.

Trener Blekburna je apelovao na fudbalske vlasti u Engleskoj da se pozabave ovim problemom.

"Kao Englezu, stalo mi je da se predstavnici Premijer lige i Fudbalske asocijacije odmah sastanu i zauzmu stav po ovom pitanju. Budućnost naše reprezentacije je vrlo, vrlo crna. Ako pogledate broj engleskih fudbalera koji trenutno igraju u Premijer ligi ima ih jako malo, a to su jedini fudbaleri na koje nacionalni tim može da se osloni. Znamo svi sa kakvom se strašću i ljubavlju odnosimo prema reprezentaciji", primjetio je Alardajs.

Glavni problem, smatra Alardajs je u tome što se ne stvaraju mladi igrači kao nekada.

"Svaki trener, svi mi bismo voljeli tim sa engleskim fudbalerima, ali na žalost nemamo kvalitet za tako nešto", iskren je Alardajs.

Međutim, ne dijele svi milljenje trenera Blekburna.

Trener Ipsviča Roj Kin u svom stilu je prokomentarisao Alardajsovu izjavu.

"To je možda zabrinjavajuće za Fabija Kapela (selektora Engleske), ali ja mirno spavam i ne razmišljam o tome prije nego što odem u krevet", rekao je Kin, koji je Irac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC