• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: S Ćirom bi više napredovali!

Napadač Volfsburga i reprezentacije BiH Edin Džeko žali zbog odlaska selektora Miroslava Blaževića!

 Džeko: S Ćirom bi više napredovali! Izvor: MONDO

U intervjuu za sarajevski magazin "BH Dani", koji je napravljen doduše prije imenovanja Safeta Sušića za novog kormilara državnog tima BiH, stekao se utisak da je Džeko jako razočaran zbog Ćirinog odlaska, ali i incidenta između saigrača Zvjezdana Misimovića i "trenera svih trenera".

"Što se mene tiče, reprezentacije, a tako i cijele države, mislim da moramo biti svi zahvalni Ćiri. Mislim na to što smo puno toga dobrog napravili ove godine, puno smo napredovali. To što se desilo na kraju je sve pokvarilo i uspjeh stavilo u drugi plan. Mislim da za tim nije bilo potrebe", rekao je Džeko.

Prema njegovim riječima, nije moguće promijeniti eliminaciju od Portugala u baražu za Mundijal naredne godine u Južnoj Africi.

"Nema razloga da se traže krivci, da se razmišlja je li to selektor, je li Misimović, je li Džeko, je li neko treći... Jednostavno, nismo uspjeli, život ide dalje. Nema razloga da se vraćamo u prošlost, jer je ne možemo promijeniti. Žao mi je što je to sve tako ispalo, ali izgleda da je na kraju tako i moralo".

Na pitanje kome više zamjera zbog sukoba Misimović - Ćiro, centarfor njemačkog prvaka se ipak odlučio za novog trenera Šangaja.

"Mislim da tu Misimović nije bio kriv. Jednostavno, selektor je malo, da tako kažem, svalio krivicu na Misimovića, a plus smo svi u tom trenutku bili razočarani što nismo otišli. Nije bilo ni potrebe za svim tim, jer mislim da je ostao Ćiro, mnogo bismo dalje i još više napredovali. Na kraju je bilo, eto, Misimović nije htio da igra. Mislim da bi možda na kraju bilo najbolje da se ništa nije desilo", podvukao je on.

Obzirom da je Džeko jedna od mogućih zvijezda prelaznog roka (pominjani su brojni klubovi - od Milana do Čelsija), Džeko je ponovio da je navijač "rosonera", ali napomenuo da je engleska Premijer liga mnogo bolja od Serije A.

Međutim, ove zime od odlaska iz Volfsburga neće biti ništa, pošto njemački klub nema namjeru da ga proda iako se u medijima prethodnih dana pojavila informacija da "Džeko košta 40 miliona evra"!

Ipak, zvanično obavještenje portparola "vukova" Gert Fosa glasi: "Nećemo prodati Džeku tokom zimskog prelaznog roka"!
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC