• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dugari: Murinjo više ne zna šta radi

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac Francuske krivi trenera za loše rezultate Mančester junajteda. "Promenjeni su igrači, ali igra je ista".

Mančester junajted je posle naizgled impresivnog početka sezone doživeo tri uzastopna poraza i postao tema broj jedan sportskih emisija i komentara.

Kristof Dugari, koji je sa reprezentacijom Francuske pre petnaestak godina bio šampion sveta i Evrope, odgovornost za loše rezultate "crvenih đavola" pripisuje Zlatanu Ibrahimoviću ("Nije za engleski fudbal, gde se igra brzinom od 2.000 kilometara na čas") i, u najvećoj meri, Žozeu Murinju.

Smatralo se da će Portugalac preporoditi Junajted nakon tri sezone za zaborav pod vođstvom Dejvida Mojesa i Luja van Gala, međutim, porazi od Mančester sitija i Votforda brzo su napravili atmosferu krize.

Prema rečima Kristofa Dugarija, od Murinja nije trebalo očekivati nikakav značajan pomak napred.

"Mislim da je njegov poslednji taktički uspeh bila pobeda Intera nad Barselonom (u polufinalu Lige šampiona 2010. godine).
I posle toga je on osvajao trofeje, ali mislim da je odavno izgubio konce i da ne zna šta radi. Veruje da je postao važniji od tima", izjavio je nekadašnji centarfor Bordoa, Milana, Barselone i Olimpika iz Marseja.

"Što se tiče taktike, mislim da ne uspeva ništa da postavi na pravo mesto. Osim igrača, koji su se promenili, Junajted izgleda isto kao u vreme Van Gala".

Dugari je kritikovao i stav trofejnog portugalskog trenera.

"Za loše rezultate uvek okrivljuje sudije, ili priča kako je protivnik imao sreće. Samokritika ne postoji".

Junajted u sredu gostuje trećeligašu Nortemptonu, u okviru Liga kupa Engleske, a u subotu dočekuje Lester, koga mora da pobedi da ne bi dozvolio Mančester sitiju da ode na više od šest bodova razlike.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC