• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: "Orlovi" najmanje u četvrtfinalu!

Novi selektor reprezentacije BiH Safet Sušić smatra da Srbija može daleko da dogura na Mundijalu u Južnoj Africi!

 Pape: "Orlovi" najmanje u četvrtfinalu! Izvor: MONDO

Popularni Pape je u bogatoj igračkoj karijeri nastupio na dva Svjetska prvenstva u dresu reprezentacije bivše Jugoslavije. Na Mundijalu u Španiji 1982. godine i osam godina poslije u Italiji, kada su "plavi" predvođeni Ivicom Osimom stigli nadomak polufinala, ali su ispali poslije izvođenja penala od Argentine.

Na Pirinejima, Jugoslavija je eliminisana već u grupnoj fazi u konkurenciji Španije, Sjeverne Irske i Hondurasa iako se mnogo više očekivalo od te generacije nego od Švabinog tima.

"Trudim se da zaboravim učešće na Mondijalu u Španiji, jer se tada dosta očekivalo od nas, ali smo ostvarili razočaravajući rezultat i odmah se vratili kući. Zaista ne želim da se prisjećam detalja sa tog prvenstva", počeo je Pape priču za "Blic".

Što se tiče Italije, igrač 20. vijeka u BiH još žali za šansama protiv Argentine, a jednu izglednu propustio je i sam.

"Mogli smo u 120 minuta da dođemo do pobjede, jer smo bili bolji od ‘gaučosa’ koje je predvodio Dijego Maradona. Teren sam napustio ranije, a saigračima je sigurno bilo teško. Umor je sigurno dosta uticao i na koncentraciju kod izvođenja penala, gdje smo promašili tri šuta, a protivnik dva. Malo je nedostajalo da odemo u polufinale, ali nema sumnje da smo u Italiji tada uradili odličan posao. Igrali smo dopadljiv i kvalitetan fudbal i šteta je što nismo došli u priliku da se borimo za mjesto na pobjedničkom postolju".

Sušić smatra da "orlovi" koje s klupe predvodi Radomir Antić mogu da naslijede Osimove izabranike.

"Iako je Srbija u kvalitetnoj i jakoj grupi, mislim da će proći u naredni krug. Neće biti čudno ni ako dođu do četvrtfinala, pa i naprave korak dalje. Antić je kvalitetan stručnjak, a na raspolaganju ima dobre fudbalere koji igraju u najboljim timovima Evrope i u najjačim ligama. Ukoliko ponove igre iz kvalifikacija, zaista mogu daleko da doguraju u Južnoj Africi", naglasio je on.

Pape je uvjeren da bi Slovenci takođe mogli da prirede iznenađenje na Mundijalu.

"Selekciji Slovenije je malo ko davao šanse i u kvalifikacijama, a zatim i u baražu protiv Rusije. Međutim, oni su iznenadili Ruse i zasluženo otišli u Južnu Afriku. Iako je teško ponavljati iznenađujuće rezultate, ne bi bilo čudno da Slovenci odu u drugi krug u konkurenciji Engleske, SAD i Alžira, a dalje u nokaut fazi svašta je moguće", zaključio je Sušić, koji je 54 puta branio boje Jugoslavije i postigao 21 gol.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC