• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hidink je stigao, dovodi i Baneta Ivanovića?

Juventusu naklonjeni dnevnik "Tutosport", u stopu prati kretanje selektora Rusije Gusa Hidinka, a posljednja vijest je - On je doputovao!

 Hidink je stigao, dovodi i Baneta Ivanovića? Izvor: MONDO

Tiražni list, ipak, nema saznanja koji je razlog. Samo pretpostavlja da je to naredni korak u već dugom nastojanju Juventusa da angažuje čuvenog Holanđanina, umjesto aktuelnog trenera crno-bijelih Ćira Ferare.

Još prije Nove godine, uprkos tome što je živa legenda kluba, Ferara je potrošio sve kredite kod Uprave Juventusa, a ona je uporna da dovede upravo Hidinka. Ipak i Hidink je uporan!

On je odbio "mali milion" klubova, od kada se ljetos poslije šestomjesečne avanture kao "pozajmljeni menadžer" oprostio od Čelsija. Između ostalih, zbog posla u FS Rusije, Hidink se zahvalio šeicima iz Mančester sitija na pozivu, pa su oni morali da se jave Robertu Manćiniju.

Novinari Tutosporta vidjeli su Hidinka (63) na aerodromu Malpensa u subotu uveče, samo nekoliko dana nakon što je njegov agent izjavio italijanskim novinarima da Hidink neće prihvatiti Juventusovu ponudu.

U izdanju od nedjelje, ovaj list otišao je korak dalje i objavio kratku listu pojačanja koju bi Holanđanin trebalo da "izlobira" kod čelnika "Stare dame", a na njoj je i Branislav Ivanović!

Ivanović i Hidink kratko su radili zajedno, prošlog proljeća u Čelsiju, a upravo je Holanđanin bio taj, koji je konačno "gurnuo" Srbina u vatru... A, ovaj mu uzvratio nekim sjajnim igrama i potom ostao standardan i kada je Hidink otišao, a došao Anćeloti.

Hidink je radio u Čelsiju i ruskoj reprezentaciji samo zahvaljujući uticaju, koji vlasnik londonskog tima Roman Abramovič ima u Rusiji. On je izdejstvovao da Hidink "pokrije" prolećni deo prošlog prvenstva, od otkaza Felipeu Skolariju, do promocije Karla Anćelotija.

A, za to vrijeme, Hidink je umalo izbacio apsolutnog fudbalskog vladara planete, ekipu Barselone u polufinalu Lige šampiona. Mnogi tvrde da je tada Čelsi pokraden, a gol koji je eliminisao Hidinkov tim, a Barsu promovisao u finalistu, postigao je Andres Inijesta u nadoknadi vremena.

Hidink više voli da radi kao selektor. Prije Rusije, vodio je Australiju i Južnu Koreju. Ako bi prihvatio da trenira Juventus, morao bi da raskine ugovor sa Rusijom...

Uprava Juventusa nada se da će tako i biti, s obzirom na to da tim pod vođstvom Ćira Ferare posrće u trci sa Interom i Milanom u Seriji A, a uveliko je (i to skandalozno) eliminisan iz Lige šampiona, poslije poraza od Bajerna kod kuće (1:5).

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC