• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real ne umije da stigne Barselonu

Real će bar još neko vrijeme gledati u leđa Barseloni.

 Real ne umije da stigne Barselonu Izvor: MONDO

Uukoliko fudbaleri iz Madrida nastave olako da propuštaju da kazne Barsine brljotine, može da se dogodi da joj gledaju u leđa do početka naredne sezone!

Poslije remija Barselone kod kuće u duelu sa Viljarealom, u subotu uveče, Real je imao priliku da se izjednači sa najvećim rivalom na čelu tabele, poslije 16. kola Primere.

Imao i nije iskoristio. U Pamploni, "kraljevski klub" uzeo je samo bod protiv tvrde Osasune - 0:0.

Čak 13 golova u tri uzastopne pobjede u La Ligi, prije novogodišnje pauze, nisu bila garant efikasnog Reala ove nedjelje. Slično je bilo i na ostalim terenima, a u Pamploni su se Kristijano Ronaldo, Gonzalo Iguain, Rafael van der Vart, a potom i rezervisti Raul, Karim Benzema i Esteban Granero, propisno ispromašivali.

Primijetili ste da među njima nema Rikarda Kake, koji nije igrao zbog povrede, a Real sve češće gubi bodove kada brazilski dirigent nije na terenu.

Realu je ovo četvrti meč ove sezone, u kojem nije pobijedio na strani. Za sada, Madriđani imaju dva poraza i dva remija, uz četiri pobjede van Santijago Bernabeua i taj procenat (ne)uspješnosti u ulozi gosta mogao bi skupo da košta "galaktikose" kada se podvuče crta na kraju sezone.

Ipak, Pamplona nije mjesto na kojoj su bodovi zagarantovani velikim klubovima ove sezone. Uostalom, tu je dva boda ostavila i Barselona jesenas (1:1), kada je domaćin izjednačio autogolom Pikea u nadoknadi vremena.

Osasuna u Primeri nije pobijedila od 29. novembra, ali je opet bila dovoljno dobar defanzivan tim da izdrži nalete Reala. Na svom terenu, u osam mečeva do sada, crveni su postigli sedam, a primili osam golova.

Duele 17. kola, Barselona će dočekati sa dva boda više od Reala (40-38).

Herez, Tenerife, Valjadolid, Hetafe, Rasing, Almerija, Saragosa, a od ove nedjelje i Atletik Bilbao. To je (za sada) grupa timova iz Primere koja je putovala na Baleare da igra fudbal.

Ujedno, to je grupa timova koja je na istim ostrvima doživjela poraze u meču sa Majorkom. Uglavnom ubjedljive o čemu govori i gol razlika od 22-3.

Fudbaleri Majorke, u nedjelju uveče u 16. kolu La Lige, zabilježili su i osmu uzastopnu pobjedu u ulozi domaćina ove sezone. Besprijekoran niz nastavljen je u susretu sa Baskijcima, koji su prvi put kapitulirali u 49. minutu, a potom još jednom, u 66. minutu za - 2:0 (0:0).

Maksimalan učinak kod kuće, uz solidan na strani, odveo je Majorku na poziciju koja vodi u - kvalifikacije u Ligu šampiona! A, samo prošle sezone, ekipa se borila za opstanak...

Slično kao na mečevima odigranim u subotu, nastavili su Španci i u nedjelju - sa malim brojem golova. Dok se je Španija čekala učinak Reala iz Madrida u Pamploni, golovi su pljuštali samo u Hihonu, gdje je domaći Sporting dva puta stizao prednost gostiju iz Malage - 2:2.

Na El Sardineru, do 72. minuta bilo je 0:0, a onda su Rumun Kolsa i Bask Ćisko pogodili za jako važnu pobedu Rasinga nad Tenerifama. Sa ova tri boda, tim iz Santandera preskočio je direktnog rivala na tabeli i pridružio se velikoj grupi timova sa 16 sakupljenih bodova.

Svi oni, samo naizgled su se udaljili od opasne zone.

Hetafe je takođe zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak osvojio u finišu. Gol Kaskera u 84. minutu vrijedio je tri boda u duelu sa Valjadolidom - 1:0.

Gotovo identičnom rečenicom, sa promijenjenim subjektima (Almerija, Herez, Ortiz), mogao bi da se opiše epilog meča u kojem je gol odluke u korist domaćina pao nešto kasnije, u 89. minutu.

U Saragosi - ni toliko! Deportivo je otišao kući sa bodom, poslije 0:0.


REZULTATI 16. KOLA:

Sporting Hihon - Malaga 2:2 (1:1)
/Gregori 45, Kanelja 69 - Duda 9, Velington 60/

Hetafe - Valjadolid 1:0 (0:0)
/Kaskero 84/

Rasing Santander - Tenerife 2:0 (0:0)
/Kolsa 72, Ćisko 75/

Almerija - Herez 1:0 (0:0)
/Ortiz 89/

Saragosa - Deportivo La Korunja 0:0

Majorka - Atletik Bilbao 2:0 (0:0)
/Alvarez 49, Aduriz 66/

Osasuna - Real Madrid 0:0

U subotu:

Valesnija - Espanjol 1:0 (0:0)
/Žigić 90+3/

Barselona - Viljareal 1:1 (1:0)
/Pedro 7 - Fuster 50/

Atletiko Madrid - Sevilja 2:1 (0:1)
/Dragutinović autogol 48, Lopez 90+4 - Renato 44/

TABELA: Barselona 40, Real Madrid 38, Valensija 32, Majorka 30, Sevilja 30, Deportivo 28, Hetafe 27, Atletik Bilbao 26, Viljareal 22, Sporting 21, Atletiko M. 17, Osasuna 17, Valjadolid 16, Espanjol 16, Rasing 16, Almerija 16, Tenerife 15, Malaga 13, Saragosa 13, Herez 7.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC