• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić: Imamo pravo na optimizam

Štoper Mančester junajteda uvjeren da reprezentacija neće ponoviti greške sa prethodnog Mundijala. Ne želi da stavlja teret na ekipu.

 Vidić: Imamo pravo na optimizam  Izvor: MONDO


Nemanja Vidić je u intervjuu "Sportskom Žurnalu", između ostalog, iznio uvjerenje da će reprezentacija postići bolje rezultate u Južnoj Africi nego na prethodnom Mundijalu, u Njemačkoj.

"Ne mislim da smo 2006. prepotentno ušli u Mundijal. Mnogo stvari se dešavalo na pripremama, zatim i na samom svjetskom prvenstvu. Bilo je i povreda, da kažem, i nezadovoljstva... Vjerujem da ove godine toga neće biti i da ćemo na svjetskom prvenstvu nadgraditi uspjeh iz kvalifikacija. Nadam se, prije svega, dobrim igrama i požrtvovanju ekipe, a to bi trebalo da bude preduslov za uspjeh", ocijenio je iskusni štoper, član najboljeg tima svijeta u 2009. po izboru FIFA.

"Orlovi" će biti u grupi sa Ganom, Australijom i Njemačkom.

"Naš cilj je plasman u drugi krug. Poslije toga zavisi od žrijeba, od mnogih stvari... Zato bih se zadržao na prvom cilju", dodao je Vidić.

"Ne bih da želio da prognoziram i stavljam teret na ovu generaciju. Mislim da smo igrama u kvalifikacijama i efikasnošću stekli pravo da budemo optimisti. Ne treba da pretjerujemo u optimizmu, mada treba da vjerujemo u sebe. Ako budemo spremni i zdravi, očekujem da napravimo bolje rezultate od onih koje smo napravili u prošlosti".

Vidić je posebno istakao dvojicu igrača sa kojima mu je posebno zadovoljstvo da igra u odbrani - Mladena Krstajića i Rija Ferdinanda.

"Sa njima sam u ekipi uvek dobro funkcionisao i imao dobre rezultate. Sa Krstajićem sam u reprezentaciji imao odličnu komunikaciju i izgradio odlično partnerstvo. Kao igrač je znatno uticao na mene. U Mančester junajtedu je to Rio Ferdinand", zaključio je Nemanja Vidić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC