• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bavarci krešu plate, Riberi povrijeđen

Direktor minhenskog Bajerna Kristijan Nerlinger najavio je da će zbog ekonomske krize, ove godine plate igračima najvjerovatnije biti smanjene.

 Bavarci krešu plate, Riberi povrijeđen Izvor: MONDO

"Bićemo prinuđeni da smanjujemo plate svima, pa i fudbalerima, čija su primanja dostigla maksimum. Svi oni će za početak morati da se pomire sa činjenicom da produženje ugovora ne mora automatski da podrazumijeva povećanje primanja", rekao je Nerlinger.

Uprkos krizi, Bajern je prošle godine ostvario ukupni bruto prihod od 268 miliona evra, ali je ljetos "odriješio kesu" i doveo Marija Gomeza za 35 i Arjena Robena za 24 miliona evra.

Nakon što je u ovoj sezoni uspješno prebrodio prvu fazu takmičenja u Ligi šampiona, Barern ponovo može da računa na lijepe prihode, ali novi direktor kluba, koji je nedavno na toj funkciji zamokenio Ulija Hensea, kaže da ipak mora da se štedi.

"Razgovaraćemo sa svakim fudbalerom i donositi odluku za svakoga ponaosob. Sigurno je samo da u ovom trenutku nećemo moći da nudimo nove ugovore sa većim platama, a vjerovatno će neki primati i manje novca", rekao je Nerlinger.

On je demantovao napise u štampi da će Frank Riberi na ljeto otići u Real i najavio početak pregovora sa reprezentativcem Francuske o produženju ugovora.

"Riberi ima ugovor do ljeta 2011. godine, a za par mjeseci ćemo početi pregovore o produžetku saradnje. Najave njegovog menadžera da će ovog ljeta preći u Real nemaju osnova", rekao je direktor Bajerna.

Riberi povrijeđen, propušta pripreme?

Ono što je sigurno da će Riberi propustiti dio piprema za drugi dio sezone, pošto je povrijedio palac desne noge na posljednjem treningu uoči odlaska tima na pripreme u Dubai i za sada je neizvjesno kada će se priključiti ekipi.

Reprezentativac Francuske je prošlog leta insistirao da ode iz kluba, ali mu to nije dopušteno, a potom je povrijedio koleno i u prvom dijelu sezone odigrao je samo šest utakmivca u Bundes ligi i postigao jedan pogodak.

U finišu polusezone Bajern je popravio formu i poslije slabog starta probio se u vrh tabele, pa trener Luis van Gal nije imao potrebe da rizikuje i ubacuje Riberija u tim. Očekivalo se da tokom zimskih priprema podigne formu i vrati se u startnu postavu, ali je sada sve ponovo neizvesno.

"Ovo je stvarno nevjerovatno. Mjesecima čekamo da se Frank oporavi i vrati u rim, a onda se desi ovo. Sada tu ne može ništa da se uradi i nadam se da će ljekari uspjeti da ga izliječe, kako bi odradio bar dio priprema", rekao je Van Gal.

Lekari Bajerna još nisu saopštili o kakvoj se povredi tačno radi, a to će uraditi poslije snimanja povrijeđenog palca. Tada će moći da procijene i kada bi Francuz mogao da se vrati na teren.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC