• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković: Gana će ujedati na Afričkom kupu Nacija

Srbin, bivši selektor Gane, daje punu podršku drugom Srbinu, sadašnjem selektoru Gane pred početak Afričkog kupa Nacija. Dujković uz "Crne zvijezde".

 Dujković: Gana će ujedati na Afričkom kupu Nacija Izvor: MONDO

Bivši selektor Gane Ratomir Dujković uvjeren je da će ta reprezentacija, koju sada vodi drugi Srbin, Milovan Rajevac, biti veliko iznenađenje na Afričkom kupu Nacija, koji počinje u nedjelju u Angoli.

Rajevac je u velikim problemima oko sastava tima. Nedostaju mu ključni igrači - Stefan Apija, Larija Kingston, Džon Mensa, Džon Painstil i Sali Muntari. Pod velikim znakom pitanja za prvi meč je i Mikael Esjen.

Ipak, Dujković, koju je Ganu odveo do četvrtfinala Mundijala u Njemačkoj 2006. godine, poručuje da tu repezentaciju niko ne smije da potcijeni.

"Svako ko misli da će protiv Gane, koja ima mnogo novih igrača, lako odigrati, grdno se vara. Gana će mnogima stvoriti probleme i biće najveće iznenađenje turnira u Angoli", rekao je Dujković, sadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije.

Rajevac, sadašnji selektor "Crnih zvezda", bio je primoran da pozove osam fudbalera iz omladinske reprezentacije Gane, pa su mnogi već "potrčali" da tu reprezentaciju isključe iz kruga favorita.

Dujković, međutim, ima potpuno drugačije viđenje, i da bez obzira na mladu ekipu Gana ima svoje šanse da osvoji Afrički kup Nacija.

"Rajevac je već pokazao da može da od mladih igrača napravi zvijezde. Vidjeli ste već šta je sve napravio sa Ganom na putu do Mundijala u Južnoj Africi. Mladi igrači sa kojima će igrati na Afričkom kupu nacija jesu budućnost Gane i nemojte se iznenaditi ako odigraju sa puno samopouzdanja, jer će ih Rajevac silno motivisati. Ti mladi igrači su svjetski šampioni u svom uzrastu (do 20 godina) i žele da se dokažu. Mnogi će se iznenaditi",rekao je Dujković.

Ti mladi igrači u koje Dujković (ali i Rajevac) vjeruje jesu: Danijel Ageji, Samjuel Inkom, Džontan Mensa, Agjemang Badu, Opoku Agjemang, Dede Ajev, Ransford Osei i Dominik Adija.

Gana je u teškoj grupi na AKN. Igraće protiv Obale Slonovače, Burkine Faso i Togoa.

Rajevac je u dilemi da li da rizikuje i da već u prvom meču na teren ubaci Esjena, koji je rovit. Vezista Čelsija ne igra još od decembra zbog povrede, a srpski stručnjak kaže da još nije odlučio da li će kapitena uvrstiti u tim.

"Očekujem od njega da, kao pravi profesionalac, bude vođa tima. On će biti kapiten, sa liderskom ulogom u ekipi", izjavio je Rajevac.

Gana počinje takmičenje u ponedjeljak utakmicom protiv Togoa, slijedi duel sa Obalom Slonovače (Esjen na jednoj, Didije Drogba na drugoj strani), a posljednji meč u grupi igra protiv Burkine Faso.

Halilhodžić: Neću dati ostavku ako "Slonovi" podbace

Afrički kup Nacija biće i sudar stručnjaka iz bivših jugoslovenskih republika.

Na klupi Obale Slonovače je Vahid Halilhodžić. U intervjuu za Frans pres pred početak turnira u Angoli, nekadašnji fudbaler Veleža i Pari Sen-Žermena, tvrdi da neće podnijeti ostavku, ako "Slonovi" podbace na Afričkom kupu nacija, jer nije selektor za "jednokratnu upotrebu".

"Neću otići ako Obala Slonovače ne osvoji turnir u Angoli", rekao je Halilhodžić, povodom mnogih komentara fudbalskih analitičara u toj zemlji da bi trebalo da napusti reprezentaciju ako ne uspije u Angoli, jer ima najbolju ekipu od svih učesnika.

Halilhodžić kaže da uspjeh na nekom takmičenju zavisi od mnogih faktora i da se u utakmicama dešavaju mnoge nepredviđene stvari, poput crvenih kartona, povreda...što utiče i na ishod bilo kog meča.

"Ne mogu da zamislim da odem sa ovog mjesta, a pred nama je Mundijal u Južnoj Africi. Zašto bih napuštao tim koji je napravio takav uspjeh? Radio sam i žrtvovao se za ovu reprezentaciju i nema povlačenja", jasan je "Vaha".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC