• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije Trifunovića i Reljić pojačao Zvezdu

Dosadašnji napadač Javora Miloš Trifunović vratio se u klub za koji je igrao u mlađim selekcijama.

 Poslije Trifunovića i Reljić pojačao Zvezdu Izvor: MONDO

"Sve ove godine sam vjerovao", kaže on. Zvezda se dogovorila sa Rudarom, Stevan Reljić potpisao na tri i po godine. Zvanična promocija u petak.

Za Miloša Trifunovića 2009. godina ostaće u vječnom sjećanju. Napadač ivanjičkog Javora dogovorio je prelazak u Crvenu zvezdu, a u ponedjeljak je (ponovo) obukao dres kluba koji voli.

"Ranije sam rekao da će mi biti ostvaren san ako potpišem za Crvenu zvezdu i to se sada desilo. Presrećan sam i nadam se da ću pokazati zašto sam doveden. Vjerovao sam sve ove godine da mogu da se vratim u Zvezdu. Istina, ta želja u pojedinim trenucima nije izugledala kao realnost. Dugo je trajao povratak. Praktično sedam-osam godina sam van Zvezde. Sve se na moju sreću promijenilo. Sada sam toliko godina želio da budem", rekao je Trifunović, koji je "zadužio" dres sa brojem 11.

Ugovorom se obavezao na vjernost Zvezdi na tri i po godine.

Dres sa brojem 11 u Zvezdi ima posebnu težinu. Nosio ga je jedan od najboljih fudbalera ovog prostora Dragan Džajić.

"Znam, svjestan sam toga. Znam da je najbolji srpski fudbaler svih vremena u Crvenoj zvezdi proslavio broj 11. Mislim da bi zvezdašima i meni bilo sasvim dovoljno da budem upola dobar kao on, čak i manje od polovine Džajićevih mogućnosti ako budem mogao da pružim, garantovalo bi nam mnogo radosti", rekao je Trifunović.

Trifunović je kao dječak bio u mlađim selekcijama Crvene zvezde, pa bi i on kao i vezista Milan Jeremić, koji je došao iz Zemuna, mogao da se nazove povratnikom među crveno-bele.

Nekadašnji napadač iz Ivanjice rođen je 15. oktobra 1984. godine u Beogradu. Igrao je za mlađe selekcije Bežanije, Crvene zvezde i Zemuna, a kasnije je bio prvotimac Beograda sa Karaburme, Jedinstva (Bijelo Polje), Halmštada, Borca iz Čačka i Javora.

Trifunović će imati žestoku konkurenciju u napadu Zvezde (Slavko Perović, Aleksandar Jevtić, Dejan Lekić i mladi Miloš Reljić, koji je vraćen sa pozajmice iz Srema), mada može da igra i na lijevoj strani u "vezi".

Lider JSL završio je posao i oko angažovanja Stevana Reljića. Čelnici Zvezde dogovorili su sve detalje oko transfera Reljića iz pljevaljskog Rudara, a ugovor će biti potpisan na tri i po godine. Zvanično predstavljanje novog lijevog beka crveno-belih zakazano je za petak.

Kako ističu na "Marakani" fudbaler Rudara je posljednje pojačanje Zvezde u ovom prelaznom roku.

"Biće još pojačanja samo ako se na tržištu pojavi fudbaler vanserijskih sposobnosti koga možemo da dovedemo", izjavio je sportski direktor Ivan Adžić.

U Zvezdu su ove zime došli: Marko Mugoša (iz Borca), Bojan Đorđević (iz Novog Pazara), Milan Jeremić (iz Zemuna), Nikola Mikić (iz Napretka) i Miloš Trifunović (iz Javora).

Na pozajmicu u kruševački Napredak poslat je Ognjen Vranješ, ali treba očekivati da će još jedna grupa fudbalera, koji nisu u prvom planu, takođe na pozajmice.

Za sada niko nije otišao.

Vladimir Petrović-Pižon planira da radi sa grupom od 25 fudbalera, s tim što je još neizvjesno da li Pavle Ninkov ostaje.

Okupljanje je zakazano za 9. januar i prvi dio priprema trebalo bi da bude u Beogradu (ako vremenski uslovi to dozvole). Od 1. do 16. februara crveno-beli idu u tursku Antaliju, a već su ugovorena tri meča: protiv austrijskog Matersburga, poljskog Leha i japanske Hirošime.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC