• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žigić: Teško je igrati pored Davida Vilje

"Za mene je najvažnije da igram. Sada se približava Svjetsko prvenstvo...", rekao je Žigić, svjestan da će to teško uraditi u Valensiji.

 Žigić: Teško je igrati pored Davida Vilje Izvor: MONDO

Svjestan da se Svjetsko prvenstvo približava, a da Valensija neće promijeniti svoju formaciju sa jednim špicem, Žigić priznaje da nema baš jasnu predstavu o tome šta je bolje za njega u ovom trenutku. Ukoliko ne ode iz Valensije ovog januara, sigurno neće promijeniti sredinu do juna, a onda već počinju pripreme za Mundijal.

"Želim da ostanem, ali želim da naglasim da ćemo se klub i ja lako dogovoriti oko rastanka, ukoliko stigne prava ponuda za mene", ponovio je Žigić (29) često izrečenu izjavu tokom svog ne baš uspješnog boravka u Valensiji.

Ne baš uspješnog isključivo iz razloga što ga je za relativno mnogo novca kupio tim, koji je u tom trenutku potpuno zanemario svoju fudbalsku filozofiju i Žigićevu prirodu. Valensija decenijama igra brz fudbal, sa mnogo pasova, gdje dominiraju igrači sitnije građe, savršene tehnike.

Cijeli taj sistem mora značajno da se promijeni kada je u špicu igrač sa 202 centimetra, koji se najbolje snalazi sa visokim loptama. Jednu takvu, Žigić je u prošlom kolu poslao u mrežu Espanjola. Dao je pobjednički gol u trećem minutu nadoknade vremena na "Mestalji" i ponovo skrenuo pažnju na sebe.

Ipak, svjestan je i sam da će trener Unaji Emeri jako teško ostaviti Davida Vilju na klupi, čak i kada bi Žigić nastavio da postiže golove.

"Nije lako igrati u ovom klubu. Stalno igramo u postavci sa jednim špicem, a gotovo nemoguće je biti starter pored El Guajea (Davida Vilje)", priznao je Žigić španskim novinarima, čije simpatije ima odavno, ali oni naravno ne određuju ni formaciju, ni startnih 11 u Valensiji.

"Za mene je najvažnije da igram. Kada igram, postižem golove. Sada se približava Svjetsko prvenstvo...", naglasio je Žigić razlog zbog kojeg bi, pored želje da u Valensiji ipak ostavi dublji trag, mogao da napusti klub.

"Imam još dve i po sezone ugovora. Moj prvi izbor je da ostanem ovdje i da igram. Da osvojim titule sa Valensijom. Već sam to uradio u Kupu kralja, mislim da možemo isto da uradimo u Evropi i zašto ne, u Primeri", optimista je srpski reprezentativac.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC