• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rambo: U Brazilu ću dočekati OI 2016. godine!

"Plan je da nastavim karijeru. Ne znam do kada, samo da je nastavim, iako sam svjestan da se kraj bliži", rekao je Dejan Rambo Petković.

 Rambo: U Brazilu ću dočekati OI 2016. godine! Izvor: MONDO

Srpski fudbaler Dejan Petković otkrio je u utorak, 5. januara, da je razmišljao da se po završetku igračke karijere posveti trenerskom ili nekom drugom poslu u fudbalu, ali da odluku još nije donio.

"Svašta sam razmišljao, ali odluku nisam donio. Još sam igrač i za sada nemam problema sa tim. Ni fizičkih", rekao je popularni Rambo na prijemu kod pomoćnice gradonačelnika Beograda Radmile Hrustanović.

Fudbaler Flamenga, osvajača titule šampiona Brazila, namierava da se u toj zemlji zadrži bar do 2016. godine kada će se u Rio de Žaneiru održati Olimpijske igre.

"Plan je da nastavim karijeru. Ne znam do kada, samo da je nastavim, iako sam svjestan da se kraj bliži. Ostaću i poslije u Brazilu, pošto će se 2014. godine tamo održati Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a 2016. i Olimpijske igre", rekao je bivši igrač niškog Radničkog i Crvene zvezde.
"Biće tu mnogo posla, pa bih volio da se i ja uključim. Možda da pomognem nekom granskom savezu ili Olimpijskom komitetu Srbije", dodao je 37-godišnji Petković, koji je uvršten u najbolji tim brazilskog šampionata.

Radmila Hrustanović je istakla da joj je izuzetna čast što je ugostila čovjeka koji je mnogo doprinio poboljšanju imidža Srbije i Beograda u svijetu.

"Posebno mi je drago što se radi o čovjeku koji je to učinio u centru fudbalskog svijeta. U Brazilu, gdje se fudbal sanja", navela je Hrustanovićeva i dodala da bi Petković mogao da promijeni trend po kome su za počasne građane Beograda, njih za sada 23, proglašavani samo političari.



Petković se saglasio sa ocjenom da u Brazilu nije lako uspjeti, jer u toj zemlji ima više registrovanih fudbalera, nego u Srbiji stanovnika.

"Tamo svi igraju i nije lako... Svake godine Brazil izveze više od 1.000 fudbalera. Evropljani su rijetki. Ali vjerovatno onaj srpski inat, želja da dokažemo da ne odustajemo lako... Zato sam uspio... Tvrdoglav smo narod, borci", rekao je Petković.

"A i slični smo Brazilcima. I oni su dobri ljudi, gostoprimljivi, vole život, muziku. I to je pomoglo... Sada i oni znaju nešto o Srbiji. Gde je Srbija, gdje je Beograd, pa i Niš i moj rodni Majdanpek. Znaju i za srpsku Marakanu, za stadion Crvene zvezde", dodao je nasmijani Petković o kome se snima i dokumentarni film.

Naslov filma koji režira Darko Bajić jeste "O Gringo" (stranac) koji bi trebalo da publici premijerno bude predstavljen u maju, upravo na stadionu Marakana, onom u Rio de Žaneiru.

"Snimanje traje već neko vrijeme. U Brazilu smo bili mjesec i po dana. Sada oko 10 u Beogradu, pa se vraćamo u Južnu Ameriku. Sve to djeluje kao jedan zanimljiv akcioni film u kome naš junak zaista postaje pobjednik", rekao je novinarima Bajić.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC