• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KRALJA: Sevilja iznenadila Barsu

Branilac trofeja u Kupu kralja pred eliminacijom. Sevilja pobijedila Barselonu na Nou Kampu - 2:1.

 KUP KRALJA: Sevilja iznenadila Barsu Izvor: MONDO

Evropski prvak nalazi se u krizi. Barselona je poslije prvenstvenog remija sa Viljarealom, izgubila prvu utakmicu osmine finala Kupa kralja na svom stadionu od Sevilje - 2:1 (0:0).

Gvardional je izveo dosta izmijenjen sastav u odnosu na prethodne duele. Na klupi su ostali Viktor Valdes, Pujol, Ćavi i Ibrahimović, dok u timu zbog reprezentativnih obaveza nisu bili Jaja Ture i Keita.

Gvardiolina ideja da odmori igrače ispostavila se kao greška. Iako je Barselona bila veliki favorit, ta uloga na terenu nije opravdana, štaviše...

Sevilja je zasluženo pobijedila i tako već u osmini finala nacionalnog Kupa branioca trofeja dovela na ivicu eliminacije.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, ali su i jedni i drugi propustili po nekoliko prilika. Leo Mesi je pogodio stativu, dok je na drugoj strani poništen gol Dijega Kapela.

Loša igra domaćina u prvom poluvremenu uticala je na Gvardiolu da u nastavku meča na teren pošalje Zlatana Ibrahimovića. Međutim, ni ova promjena nije donijela rezultat.

Sevilja je stigla do vođstva u 60. minutu. Strijelac je bio Kapel poslije gužve u kaznenom prostoru Barselone. Samo nekoliko minuta kasnije gosti su mogli da dupliraju prednost, ali su šanse poslije kornera i slobodnog udarca ostale neiskorišćene.

Barsa je do izjednačenja stigla u 74. minutu i to najviše zahvaljujući golmanu Sevilje. Andres Palop loše je procijenio dugu loptu Gabrijela Milita, što je na svoj način iskoristio Ibrahimović - 1:1.

Činilo se tada da će evropski šampion uspjeti da preokrene rezultat, ali za pokisle navijače na Nou Kampu usledio je novi šok.

Igrač utakmice Dijego Kapel još jednom je pobjegao svojim čuvarima, a Dmitru Čigrinskom preostalo je samo jedno rješenje, da obori u kaznenom prostoru igrača Sevilje.

Precizan sa bele tačke bio je Alvaro Negredo - 2:1.

Mesi je u 86. minutu imao veliku priliku da izjednači rezultat, ali je prednost ostala na strani Sevilje, koja će pred svojim navijačima pokušati da odbrani rezultat i iz daljeg takmičenja eliminiše velikog protivnika.

Ivica Dragutinović odigrao je cijelu utakmicu na Nou Kampu.

Real Madrid eliminisan je u šesnaestini finala od Alkorkona.


Parovi Kupa kralja:

Barselona - Sevilja 1:2 (0:0)
/Ibrahimović 73 - Kapel 60, Negredo 75/

Srijeda:

Selta - Viljareal
Alkorkon - Rasing
Valensija - Deportivo
Rekreativo - Atletiko

Četvrtak:

Erkules - Osasuna
Rajo - Majorka
Malaga - Hetafe

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC