• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter sa vrha posmatrao "ludnicu"

Italijanski klubovi na spektakularan način otpočeli su 2010. godinu.

 Inter sa vrha posmatrao "ludnicu" Izvor: MONDO

Prvo, pa vanredno kolo Serije A, ove srede u 13 časova, "otvorio" je Inter minimalnom pobjedom u Veroni, a onda je dva sata kasnije sve počelo da pršti.
SERIJA A - 18. KOLO

Roma je do 90. minuta vodila 2:0 na Sardiniji, ali je Kaljari uzeo bod (2:2), Juventus je autogolom defanzivca Parme Kastelinija konačno pobijedio, poslije dva uzastopna poraza pred novogodišnju pauzu, Fiorentina je prekinula niz od dva neuspeha u komšiluku i deklasirala Sijenu kao gost u Derbiju Toskane (1:5), dok je Lacio gubio 1:0 na poluvremenu, a onda razbio Livorno (4:1).

Četvrti gol za nebesko plave, u nadoknadi vremena, postigao je naš reprezentativac Aleksandar Kolarov sa bijele tačke. Naročito dramatično bilo je na Siciliji, gdje je Katanija uspjela da pobijedi Bolonju sa 1:0. Na taj način, srpski stručnjak Siniša Mihajlović osvetio se Upravi Bolonje što mu je prošle sezone ukazala, pa ubrzo uskratila poverenje u borbi za opstanak.

Ako ovako nastavi, Miha će sa Katanijom uspješno prebroditi kalčo muke. "Slonovi" su pod Mihajlovićevim vođstvom ostvarili drugu uzastopnu pobjedu, nakon što su pred odlazak na mini pauzu, 20. decembra pobedili veliki Juventus u Torinu (1:2).

Drugom uzastopnom pobjedom od 1:0, fudbaleri Intera uspješno su započeli 2010. godinu, ujedno i prvi krug Serije A završili ubedljivo na prvom mjestu, sa 11 bodova više od drugoplasiranog Milana, koji ruku na srce ima i dve utakmice manje.

Odlučujući gol na gostovanju u Veroni, ekipi Kjeva, postigao je Mario Baloteli u 12. minutu: Kjevo - Inter 0:1 (0:1).

Posle polovine šampionata, Inter ima skor 13-3-2. Ako je sudeći po trendu, koji je uspostavljen u poslednjih nekoliko sezona, nerazuri će osvojiti petu uzastopnu titulu prvaka Italije.

U timu Žozea Murinja nije bilo povrijeđenog Dejana Stankovića, a prvi put je ugodnost klupe Intera osjetio mladi srpski fudbaler Alen Stevanović, koji ipak nije dobio priliku u 18. kolu. Priliku od prvog minuta jeste dobio novajlija iz Lacija, Makedonac Goran Pandev, koji je u 12. minutu samo potvrdio Balotelijev pogodak, ali su sudije naknadno procijenile da je i Balotelijev šut prešao linije prije nego je loptu iz gola izbacio jedan od defanzivaca Kjeva.

Na Bentegodiju nije bilo mnogo golova u premijernom meču 18. kola, ali je bilo uzavrelih strasti. I jedan i drugi tim smatraju da je sudija Pjerpaoli u nekim momentima morao da donosi drugačije ocene, a prednjačili su domaći, koji su tražili jedanaesterac u nastavku.

Murinijo je u 87. minutu konačno pružio kakvu-takvu šansu Austrijancu srpskog porijekla Marku Arnautoviću, koji je ljetos pozajmljen iz Tventea, a od prvog minuta zaigrao je veteran Patrik Vijera, za kojeg italijanski mediji vjeruju da je odigrao posljednji meč u Interu, prije selidbe na Ostrvo.

Kako je vrijeme na Bentegodiju isticalo, igrači Kjeva postajali su sve nervozniji, a Murinjo je naredio da sve lopte idu ka plejmejkeru Vesliju Snajderu, koji je znao tačno šta želi sa njima. Holanđanin je kreirao veliki broj prilika za svoj tim, ali strelci ovog puta nisu bili inspirisani.

Zbog Kupa afričkih nacija, šampion Italije ostao je bez Samjuela Etoa i Suli-Alija Muntarija.
Roma se u prvom poluvremenu uglavnom branila protiv Kaljarija, ali kada je Vučinić u 52. minutu oboren u šesnaestercu, a Pizaro bio siguran sa bijele tačke, djelovalo je kao da će "vučica" uzeti sva tri boda na Sardiniji.

Ta vjerovatnoća vrtoglavo se popela u korist gostiju, kada je Perota pogodio sa 2:0 u 65. minutu, ali ne lezi vraže... Gužvu u šesnaestercu gostiju u 90. minutu, kapiten Lopez pretvorio je u gol nade, a samo tri minuta kasnije Sant'Elija je eksplodirao - sin legende Rome Bruna Kontija, Daniele Konti, zatresao je mrežu gostiju - 2:2!

U Parmi, domaći tim imao je rijetku priliku da pobijedi Juventus i u isto vrijeme ga pretekne na tabeli. Ali, dogodilo se suprotno.

Juve je golom Salihamidžića na startu meča poveo, egal je u 25. minutu vratio nekadašnji džoker Juventusa, Amoruzo, ali je posrnuli gost došao do novog vođstva prije odlaska na odmor. Trapavi Kastelini poslao je glavom loptu u svoju mrežu i "Stara dama" nije do kraja meča dozvolila Parmi novo izjednačenje - 1:2.

Ipak, trener Juventusa Ćiro Ferara tresao se kao pokisli miš tokom poslednjih 20 minuta, od kada je Kaseres dobio drugi žuti karton. Za to vreme, crno-beli gotovo da nisu prešli pola, ali ni igrači Parme osim inicijative ništa ozbiljnije nisu uspeli da urade.

Remi Rome i poraz Parme na najbolji način iskoristio je Napoli, koji je bez po muke prošao gostovanje u Bergamu: Atalanta - Napoli 0:2 i 19. kolo, Napolitanci čekaju na četvrtom mjestu, koje vodi u Ligu šampiona!

Drugi nebesko plavi tim Serije A, Lacio, bio je na rubu propasti posle 45 minuta, kada je Livorno vodio na Olimpiku sa 1:0. Ipak, pozajmljeni igrač Đenove, Flokari, na pravi način predstavio se "Iridućibilima". On je golovima u 48. i 54. minutu nagovijestio preokret, koji su dovršili Roki i Kolarov. Lacio je konačno (ubedljivo) pobijedio nekoga - 4:1.

Katanija je napadala, napadala i napadala Bolonju, ali golova nigde nije bilo sve do 81. minuta, kada je odbrana gostiju panično, a nepotrebno izbacila loptu u korner. Kazna za odsustvo staloženosti stigla je već za nekoliko sekundi - defanzivac Spoli skočio je visoko i zakucao loptu u mrežu - 1:0!

Mihajlović je prije tri kola preuzeo Kataniju sa devet bodova, a sada tim ima 15.

REZULTATI 18. KOLA:

Kjevo - Inter 0:1 (0:1)
/Baloteli 12/

Kaljari - Roma 2:2 (0:0)
/Lopez 90, Konti 90+3 - Pizaro penal 52, Perota 65/

Sampdorija - Palermo 1:1 (1:1)
/Kasano 41 - Kavani 40/

Sijena - Fiorentina 1:5 (0:3)
/Makarone penal 85 - Kroldrup 5, Santana 28, Đilardino 36, 66, Mutu 79/

Parma - Juventus 1:2 (1:2)
/Amoruso 25 - Salihamidžić 3, Kastelini autogol 39/

Lacio - Livorno 4:1 (0:1)
/Flokari 48, 54, Roki 72, Kolarov penal 90+2 - Bergvold 7/

Katanija - Bolonja 1:0 (0:0)
/Spoli 81/

Bari - Udineze 2:0 (1:0)
/Međorini 6, Barone 68/

Atalanta - Napoli 0:2 (0:1)
/Kvaljarela 7, Pacijenca 58/

Milan - Đenova (20.45)

TABELA: Inter 42, Juventus 33, Milan 31 (-2), Napoli 30, Roma 29, Parma 28, Fiorentina (-1) 27, Palermo 27, Bari (-1) 27, Sampdorija 26, Kjevo 24, Đenova (-2) 24, Kaljari (-1) 24, Lacio 19, Udineze (-1) 18, Livorno 18, Bolonja (-1) 16, Katanija 15, Atalanta (-1) 13, Sijena 12.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC