• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokle, sine Brute?

"Nezahvalan si, kao i uvijek!", vikao je Bruno Konti na sina Danijelea, nakon što je ovaj postigao izjednačujući pogodak za Kaljari protiv Rome (2:2).

 Dokle, sine Brute? Izvor: MONDO

Bruno Konti je živa legenda Rome i uz Frančeska Totija najomiljenija figura među navijačima rimskog kluba.

Bruno ima dva sina, takođe fudbalera, Andreu i Danijelea, a ovaj drugi je posebno nezahvalan! Treći put u karijeri pogodio je mrežu Rome, s tim da je u srijedu baš boljelo...

"Vučica" je na Sardiniji vodila sa 2:0 do 90. minuta, a onda su igrači sa više od decenije staža u Kaljariju, Dijego Lopez i Danijele Konti spriječili poraz svog tima - 2:2!

Danijele je bio strijelac duboko u sudijskoj nadoknadi, Santa'Elija je eksplodirala od oduševljenja, a Roma ostala bez pobjede na Sardiniji još od 29. oktobra 1995. godine!? Od tada, rimski tim zna samo za četiri remija u Kaljariju...

Poslije meča, koji je gledao sa tribina, otac Bruno prišao je sinu Danijeleu, koji se ponadao čestitki.

"Nezahvalan si, kao i uvijek!",
podviknuo je Bruno (54) svom 29-godišnjem sinu.

"Oče, nije valjda da si ljut na mene?", zbunjeno je pitao Danijele.

"Još imaš drskosti da me pitaš to!? Ovo je treći put da postižeš gol protiv nas! Ako me ne voliš, lijepo mi reci, izrode mali...",
dodao je sadašnji sportski direktor Rome, Bruno, prije nego je briznuo u smijeh i zagrlio sina.

Bruna Konti je od 1973. do 1990. godine odigrao 304 prvenstvene utakmice za Romu i bio strijelac 37 golova, predvodio je tim do osvajanja Skudeta 1983. godine i finala Kupa šampiona naredne sezone, ali je Liverpul bio bolji poslije izvođenja jedanaesteraca.

Konti je bio jedan od najboljih fudbalera Italije u pohodu na titulu prvaka svijeta, 1982. godine. Za "azure", Bruno Konti je postigao pet golova na 46 mečeva.

Njegovi sinovi nisu dostigli te visine. Stariji, Andrea (31), počeo je u Romi, naravno, ali se tu zadržao samo jednu sezonu i 1997. godine preselio se u niže rangove italijsnkog fudbala. I Danijele je igrao za mlađe kategorije Rome, a poslije tri sezone u prvom timu (1996-1999), tokom kojih je zabilježio svega pet nastupa, preselio se u Kaljari, za koji i danas igra.

Danijele je kapiten Kaljarija, za koji ima 265 prvenstvenih nastupa, a 25 puta bio je i strijelac. Uz Dijega Lopeza, za klub igra deset godina.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC