• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejo pripremio teren za selektora Jokana

Prvi čovjek crnogorskog fudbala Dejan Savićević najavio je da Zoran Filipović neće nastaviti da radi kao selektor "sokolova".

 Dejo pripremio teren za selektora Jokana Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević riješio je jednu dilemu: Zoran Filipović neće ostati na mjestu selektora "sokolova".

Ostala je druga: ko će ga naslijediti?

"Filipović je odradio enormno dobar posao. Formirao je grupu igrača i radio s velikim entuzijazmom, ali sada nam je potrebno nešto novo. Potrebna nam je promjena", rekao je Dejo i dodao da će novi selektor biti poznat do kraja januara.

Još ranije, crnogorski i srpski mediji apostrofirali su Slavišu Jokanovića (41) kao najozbiljnijeg kandidata da naslijedi Filipovića na čelu crnogorske reprezentacije. Filipović, koji je između ostalih vodio Crvenu zvezdu, prvi je crnogorski kormilar u istoriji, a dužnost je preuzeo februara 2007. godine.

File je vodio "đetiće" kroz kvalifikacije za SP u Južnoj Africi. Na deset utakmica sakupio je devet bodova, što je bilo dovoljno za peto mjesto u grupi.

"Teoretski, rok za postavljanje novog selektora seže sve do kraja februara, pošto Crna Gora 3. marta ima zakazanu prijateljsku utakmicu sa Makedonijom u Skoplju, na kojoj će i biti promovisan novi čovjek na klupi. Najozbiljniji kandidat za Filipovićevog nasljednika i dalje je Slaviša Jokanović, nekadašnji trener Partizana (sa crno-bijelima osvojio dve duple krune)", pišu podgoričke Vijesti.

"Jokanović je, saznajemo iz pouzdanih izvora, jedini kandidat za novog selektora, koga je Savićević do sada kontaktirao, iako se u javnosti spominjalo i ime Ljubiše Tumbakovića, takođe bivšeg trenera Partizana (od 1992. do 1999, pa od 2000. do 2002) i donedavno kineskog Šandonga. Stoga je najvjerovatnija opcija da Tumbaković važi za 'kandidata broj dva' i da će ga čelnici FSCG kontaktirati samo u slučaju da ne postignu dogovor sa Jokanovićem", navode "Vijesti" dalje u tekstu.

Isti list komentariše i da je Filipović radio za 50 hiljada evra godišnje, a da je Jokanović u Partizanu zarađivao 150 hiljada i konstatuje da će se Savićević i Jokanović, kao prijatelji i saigrači iz reprezentacije Jugoslavije, vjerovatno "naći" negdje na polovini.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC