• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijera: U Mančester siti zbog Mundijala

Ugovor sa platom od 140.000 funti nedeljno je na stolu. Vijera kaže da ga je u Englesku vratila želja da ponovo izbori mjesto u reprezentaciji.

 Vijera: U Mančester siti zbog Mundijala Izvor: MONDO

Patrik Vijera potvrdio je da će narednih dana potpisati ugovor sa Mančester sitijem, dodavši da će u nastavku sezone "uraditi sve da izbori mjesto u reprezentaciji Francuske", koja će idućeg ljeta igrati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Vijera (33) je posljednji put nastupio za "trikolore" u avgustu prošle godine, na prijateljskom meču sa Nigerijom, dok je posljednji nastup u takmičarskoj utakmici zabilježio prije dvije i po godine.

"Postavio sam sebi jasan cilj - odlazak na SP. Najvažnije je da treneru Robertu Manćiniju dokažem da i dalje mogu da igram kao u vrijeme kada smo zajedno bili u Interu", rekao je Vijera.

Bivši kapiten Francuske proveo je posljednje tri i po godine u Interu, ali se nakon odlaska Manćinija i dolaska Žozea Murinja nije naigrao.

"Proveo sam jednu godinu u Juventusu, pa tri i po godine u Interu i morao sam nešto da promijenim. Vjerujem da je dolazak u Siti prava stvar. Da bih otišao na Mundijal, moram da igram, a u Interu to očigledno ne mogu", objasnio je Vijera.

Murinjo je izjavio da mu nije drago što je ostao bez takvog igrača, ali je poželio sreću Vijeri.

"Kao čovjek i trener nisam srećan jer ostajem bez fantastičnog čovjeka i velikog fudbalera, ali ako je Patrik zadovoljan, biću i ja. U svakom slučaju, želim mu da ostvari svoj cilj", rekao je Murinjo.

Kako navodi "Skaj sports", Vijera se sa saigračima iz Intera oprostio u srijedu, poslije meča sa Kjevom u Veroni, gdje ga je Murinjo poslije dugo vremena "častio" mjestom u startnih 11.

Vijera će tokom narednih 18 mjeseci u Sitiju zarađivati oko 140.000 funti nedeljno!

Na njegovom dolasku insistirao je novi menadžer Sitija, Roberto Manćini, koji ga je kao trener Intera doveo iz Juventusa. Vijera je ostavio dubok trag na Ostrvu, gdje je igrao za Arsenal i bio kapiten "tobdžija".

Ljeta 2005. godine, poslije odigranih 426 mečeva za Arsenal, prešao je u Juventus, ali se ubrzo odlučio za Inter, kada su crno-bijeli poslati u Seriju B zbog namještanja utakmica.

Za reprezentaciju je odigrao 107 utakmica i učestvovao u pohodu na titulu šampiona svijeta 1998. godine.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC