• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa najbolja na planeti, Partizan u regionu

Barsa najbolji klub na svijetu u prošloj godini, dok je Partizan najbolje rangirani srpski klub na listi Federacije za fudbalsku istoriju i statistiku

 Barsa najbolja na planeti, Partizan u regionu Izvor: MONDO

Šampion Evrope, svijeta i Španije Barselona nalazi se na prvom mjestu godišnje liste najboljih klubova planete, koju je objavila Međunarodna federacija za fudbalsku istoriju i statistiku, dok je najbolje plasirani klub iz Srbije Partizan na 52. poziciji.

Iako je u protekloj sezoni osvojila šest trofeja, Barselona je godinu završila kao najbolji klub svijeta zahvaljujući izvanrednom učinku u decembru, kada je dobila sve utakmice koje odigrala u nacionalnom šampionatu i kupu i Ligi šampiona.

Na taj način Katalonci su se sa trećeg probili na prvo mjesto i imaju 49 bodova više od drugoplasiranog Čelsija. To je najveća razlika između prva dva tima otkako se objavljuje lista.

Najveći gubitnik je Mančester Junajted, koji je zbog dva decembarska poraza u Premijer ligi pao sa prvog na treće mjesto sa samo jednim bodom manje od Čelsija.

Partizan je, najviše zahvaljujucjhi pobjedi protiv Šahtjora u Kupu Evrope, godinu završio kao 52. U odnosu na decembrasku listu napredovao je 17 mjesta. "Crno-bijeli" sada imaju 152 boda, jedan manje od moskovskog CSKA i brazilskog Sao Paola.

Na listi 350 najboljih klubova svijeta, Srbija ima samo još jednog predstavnika, Crvenu zvezdu koja je na 119. mjestu sa 111 bodova. "Crveno-bijeli" su u proteklih mjesec dana napredovali devet mjesta.

Pored Partizana, sa prostora bivše Jugoslavije među sto najboljih klubova nalazi se još samo zagrebački Dinamo, koji je na 80. poziciji i popravio je plasman za 11 mjesta.

Deset najboljih klubova svijeta

1. Barselona 341
2. Čelsi 292
3. Mančester Junajted 291
4. Šahtjor 275
5. Verder 272
6. Hamburger 264
7. Arsenal 260
8. Estudijantes La Plata 243
9. Kruzeiro 235
10. Galatasaraj 219

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC