• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi: Ne maštam o Realu i Mančesteru!

Dragan Stojković presrećan u Nagoji. Očekuje da "orlovi" prođu u drugu rundu na Mundijalu. Ne vjeruje da ga je Petković "pljuvao".

 Piksi: Ne maštam o Realu i Mančesteru! Izvor: MONDO

Dragan Stojković Piksi trenutno u Beogradu provodi odmor do početka priprema Nagoje krajem januara. Sredinom mjeseca otputovaće u Englesku i prisustvovati utakmici Čelsi - Sanderlend, a zatim će posjetiti Arsenal gdje će se sresti sa Arsenom Vengerom.

"Ne maštam o Real Madridu, Mančesteru ili Arsenalu", rekao je Piksi novinarima okupljenim u prostorijama FSS podsjećajući da se tek dvije godine bavi trenerskim poslom.

"Prezadovoljan sam u Nagoji u kojoj se osjećam kao kod kuće. Ekipa igra najljepši fudbal u Japanu, igrači poštuju taktičke zadatke, dobro su pripremljeni... Od tima osrednjeg kvaliteta stigli smo do polufinala Azijske lige šampiona, do posljednjeg kola se prošle sezone borili za titulu, a 1. januara ove godine igrali smo u finalu Carskog kupa. Ne razmišljam o odlasku. Bilo je ponuda iz Evrope, ali sam ih sasjekao u korijenu", dodao je Stojković.

O njegovom golu "sa klupe" u Jokohami još se priča. Protokolarno je kažnjen sa jednom utakmicom zabrane vođenja tima, ali je ponovo uzburkao fudbalsku javnost i natjerao sve da mu se dive. Na tom potezu čestitao mu je čak i Mišel Platini.

"Pričao sam sa Boškom (Đurovskim, pomoćnim trenerom) o šansi koju smo upravo bili propustili. Golman je uhvatio loptu i ispucao je kako bi se povrijeđenom igraču ukazala pomoć. I u trenutku sam vidio da lopta ide ka meni. Morao sam da im pokažem kako se to radi. Jednostavno, nisam mogao da odolim".

Stojkoviću u "zemlji izlazećeg sunca" ne prestaju da stižu priznanja.

"Sa Fudbalskim savezom Japana potpisao sam protokolarni ugovor prema kome ću biti ambasador koji će predstavljati zemlju i lobirati, jer se Japan kandidovao za organizaciju Svjetskog prvenstva ili 2018. ili 2012. Ukazana mi je velika čast što sam izabran pored brojnih velikih imena koja su igrala tamo".

On je inicirao gostovanje reprezentacije Srbije u Japanu.

"S obzirom na to da nije FIFA termin, u Japanu će u aprilu igrati reprezentacija sastavljena od igrača iz domaće lige. Ponosan sam. Koga ću da dovedem u Japan ako ne Srbe?"

Piksi tvrdi da su Japanci posvetili značajnu pažnju uspjehu "orlova" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i svrstali ih u red potencijalnih iznenađenja u Južnoj Africi.

"Dobili smo izuzetno tešku grupu. Gana je jedna od najjačih afričkih reprezentacija, a svako ko ne respektuje Australiju mora pod hitno da promijeni mišljenje".

Stojković je bio član generacije koja je 1998. na Mundijalu u Francuskoj bila blizu da savlada Nijemce, ali je na kraju ipak bilo 2:2.

"Mislim da Nijemci sada imaju slabiji tim, ali to nije mjerilo. Oni su na svakom takmičenju u vrhu".

Uprkos velikoj vremenskoj distanci, trener Nagoje je pratio igre reprezentacije Srbije u kvalifikacijama.

"Imali smo i veoma teških momenata, kao protiv Austrije i Francuske u Beogradu, ali ne treba tražiti dlaku u jajetu, već vjerovati u sebe i zadržati harmoniju u ekipi, koja je pokazala jak karakter. U impresivnim rezultatima važna je bila uloga selekora Radomira Antića. Vjerujem da možemo u drugi krug na Svjetskom prvenstvu. Važno je da je Srbija napravila kontinuitet u učešću na Mundijalima".

Kaže da još nije imao vremena za posjetu Crvenoj zvezdi i ne želi da komentariše aktuelni trenutak u klubu jer je "daleko da bi vidio".

"Uvijek je teško voditi Crvenu zvezdu. Ponosan sam što sam za dvije godine koliko sam bio predsjednik izvukao maksimum - osvojili smo dvije duple krune, izašli na evropsku scenu. Naravno, problema uvijek ima, dobro znam kako izgleda svaki dan u klubu".



"GLUPOSTI SU DA SAM 'BUŠIO' PETKA"

Nedavno je u beogradskim medijima Ilija Petković optužio Stojkovića da je pokrenuo hajku protiv njega kada je uoči Svjetskog prvenstva 2006. pozvao svog sina Dušana, a odbio da pozove neke igrače Zvezde, čiji je Piksi u to vreme bio predsjednik.

"Čudi me da je Petko to izjavio... Ako jeste, iznenađen sam. Ipak, sumnjam da jeste. Dobro zna šta sam sve uradio za njega", nije Stojković krio zaprepašćenje.

"U svakom slučaju to su gluposti. Uvijek znam šta mi je posao. Pitajte (Valtera) Zengu i ostale trenere. Dok sam bio predsjednik Zvezde, svaki trener i ekipa su imali više od 100 odsto moje podrške. I nikada se nisam miješao u sastavljanje tima, kao što se sada, kada sam ja trener, meni niko ne miješa", zaključio je Dragan Stojković.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC