• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajina i tzv. Kosovo u Poljskoj - mogući neredi!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Ukrajine i tzv. Kosova u nedelju igraju meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo – u poljskom Krakovu. Pojedine organizacije upozoravaju na mogućnost nereda na ovom susretu.


Fudbaleri tzv. Kosova, koje je u FIFA primljeno u maju ove godine, u nedelju će odigrati treću utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. koje se održava u Rusiji.

Oni bi trebalo da gostuju reprezentaciji Ukrajine, ali iz razloga što ta država nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine - FIFA je našla "kompromisno" rešenje i naložila da se utakmica ove dve reprezentacije igra na neutralnom terenu - u poljskom Krakovu.

S obzirom na to da je Vlada Poljske priznala nezavisnost tzv. Kosova, odlučeno je da se na tlu ove zemlje odigra ovaj meč, ali to nije izazvalo odobravanje navijača Ukrajine i Poljske.

Ranije su se pronele glasine da su poljski navijači, pa i javnost, iskazali protivljenje odigravanju te utakmice na tlu Poljske. Čak su se u navijačkim krugovima pojavile priče da je otkazano gostoprimstvo, a poznato je da se često na utakmicama poljskih klubova može videti transparent "Kosovo je Srbija".

Kako prenosi američka agencija AP – sada je tu strah i od incidenata.

Prema navodima organizacije "Fare Network" postoji "veliki rizik" od incidenata između navijača. Broj gledalaca za ovaj meč je ograničen na hiljadu, ali postoje saznanja da će ih mnogo više doći u Krakov.

"FIFA je kazala da je broj navijača ograničen, ali nećemo znati koliko je to ispoštovano do samog početka meča. Veliki je rizik od incidenata na i van stadiona. Poslednja stvar koja Evropi treba u ovom treutku je izliv agresivnog nacionalizma", poručila je Pijara Povar iz organizacije "Fare".

Iz policije Krakova navode da ne očekuju incidente jer to neće biti "masovni događaj".

Zabuna postoji i u tumačenju "hiljade", pošto iz tabora reprezentacije Ukrajine očekuju da sve ulaznice za taj meč pripadnu njihovim navijačima – pošto su oni domaćini – dok iz tzv. Kosova smatraju da bi i oni trebalo da dobiju priliku da prate ovaj meč i očekuju njihove navijače iz susednih zemalja.

Ukrajina iz prva dva meča kvalifikacija ima dva remija, dok je tzv. Kosovo nakon boda protiv Finske ubedljivo izgubilo od Hrvatske (6:0) uz incidente pre i za vreme meča kada su navijači skandirali: "Ubij Srbina" i sl.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC