• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleska više ne voli kapitena

Autor mondo.rs

Kapiten "Albiona" prolazi kroz jako težak period i u Mančester junajtedu i u reprezentaciji.

U Mančesteru je preseljen na klupu za rezerve, na Vembliju je izviždan.

Jako komplikovana faza karijere Vejna Runija prelila se i na dres reprezentacije, čiji je i dalje kapiten.

Loš doček za jednog od najboljih engleskih fudbalera novije istorije bio je među najjačim utiscima pobede izabranika Gareta Sautgejta nad Maltom - 2:0.

Utakmici na Vembliju prisustvovalo je 81.718 gledalaca, među kojima su najglasniji bili oni koji su Runija dočekali i ispratili zvižducima, što selektor domaćina nije mogao da shvati.

"Svaka diskusija se tiče Vejna Runija. Teret na njegovim leđima je neverovatan. Kritike koje su upućene na njegov račun ponekad nisu fer", rekao je Sautgejt posle utakmice.

Kako Runi reaguje na takvu situaciju? Stisne zube i "zapne" još jače, iako njegov trud i njega lično sve manje cene.

"On 'zaore' teren i igra sa velikim ponosom, predvodeći ekipu svoje zemlje. Uvek sam gledao primere Terija, Lamparda, Ešlija Kola... U svoje vreme i oni su trpeli ogromne kritike, ali kada pogledate njihov broj nastupa, shvatite da su uvek dolazili i izlazili na 'crtu'".

Ipak, ima drugačijih primera, na koji kritičari i upravo upućuju Runija, smatrajući da je vreme da se povuče u 31. godini, sa 118 nastupa za dres "Albiona" i sa 13 i po godina dugom karijerom u dresu "A" reprezentacije.

"Neki su se povlačili i sklanjali kada je bilo teško... Znate, momci su poturali svoja leđa i igrali iznova i iznova. Zato ne razumem zvižduke. Nemam predstavu kako bi to moglo da mu pomogne?", zapitao je Sautgejt.

Birajući sastav za utakmicu protiv Malte, selektor Engleske stavio je Runija "duboko" u vezni red, zadavši mu zadatke koje Žoze Murinjo misli da ne može da ispuni.

"Gledajte, Žoze ima svoje mišljenje šta je najbolje za tim. Ja sam morao da odaberem ekipu koja će danas napraviti dobar rezultat. Vejnovo iskustvo i liderstvo bili su presudni tokom cele nedelje, a ne samo tokom utakmice. Hteo sam da 'izvučem' Dele Alija što je više moguće i da ga postavim na mesto između veznog reda i napada. Postigao je gol i bio je razočaran što nije dao i drugi"

"Kada je Runi u pitanju, od njega i Džordana Hendersona traženo je da kontrolišu svoje deo terena. Da povežu redove. Kada pogledate prethodni meč (protiv Slovačke), bilo je trenutaka kada ta veza nije postojala. Zato smo smatrali da će protiv Malte to biti veoma vano. Del Ali je igrao 'desetku' i to je pomoglo", obrazložio je Sautgejt. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC