• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đerar Pike: "Ne mogu više, dosta mi je!"

Autor mondo.rs

Fudbaler španske reprezentacije Đerar Pike ponovo na udaru dela Španije zbog toga što je isekao rukave sa reprezentativnog dresa. On kaže da mu je dosta svega!

Od miša je napravljen slon!

Izgleda da nismo samo mi "majstori" da tako nešto uradimo, već da se to dešava i drugde u svetu. Tačnije, u Španiji.

Jedan od ključnih igrača španske fudbalske reprezentacije Đerar Pike ponovo je na udaru dela fudbalske javnosti u toj zemlji, jer je, eto, pred utakmicu u kvaklifikacijama za Mundijal, protiv Albanije, isekao rukave na nacionalnom dresu, a time je "namerno uklonio i špansku zastavu sa dresa".

Pike je već duže vreme na udaru dela španske javnosti, pogotovo zbog njegovih istupa u vezi sa nezavisnošću Katalonije, za koju se on zalaže. Svaki njegov gest, pokret prati se sa budnom pažnjom, pa je tako, navodnom, prilikom jedne utakmice Španije, tokom intoniranja himne pokazao srednji prst.

Najnovija epizoda u vezi sa dresom toliko je iznervirala 29-godišnjeg Pikea da je poručio da će se oprostiti od reprezentacije posle Svetskog prvenstva 2018. godine!

"Uvek sam, na svakoj utakmici, davao poslednji delić sebe, ali ima priličan broj ljudi koji misle da meni nije mesto u reprezentaciji. Posle Rusije se opraštam. Ne mogu više ovo da podnesem, dosta mi je! Ovo sa rukavima je kap koja je prelila čašu", prenose njegove reči španski mediji.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama Pikea sa isečenim rukavima nacionalnog dresa, a mnogi su ga "uzeli na zub", jer je time isekao i zastavu Španije koja je bila na jednom od rukava.

On kaže da je rukave isekao samo da bi se osećao komotnije dok igra, ali to za njegove protivnike nije opravdanje.

Morao je da reaguje i Španski fudbalski savez koji je stao u odbranu Pikea!

"Pike je isekao rukave samo zato da bi igrao 'slobodnije', a to su činili mnogi fudbaleri pre njega, uključujući i svoje reprezentacije. Nefer i nepravedno kritikovanje Pikea doveli su ga do toga da najavi svoj oproštaj od reprezentacije!", navodi se u saopštenju španskog saveza.

Španski savez je priložio fotografiju nacionalnog dresa sa dugim rukavima, obrazlažući da na njima nema obeležja Španije (na jednom rukavu je znak UEFA - Respekt, a na drugom znak FIFA).

"Suprotno onome što se tvrdi u pojedinim, malicioznim komentarima da je Pike namerno isekao rukave da se ne vide španske boje, Španski fudbalski savez želi jasno da podvuče da ta obeležja postoje samo na dresovima sa kratkim rukavima. Uostalom, za one koji ne veruju, neka pogledaju dres sa dugim rukavima u kojem voli da igra Serhio Ramos", piše u saopštenju španskog saveza.



Pike, dugogodišnji igrač Barselone, imaće 31 godinu kada bude Svetsko prvenstvo u Rusiji, dakle biće u punoj snazi. Ipak, ovakvi komentari su ga baš iznervirali.

"Želim da dam prostora mlađim igračima. Kada bude Mundijal u Rusiji imaću 31 godinu, a reprezentaciji sam dao sve i sa njom osvojio sve. Probaću da dostiognem broj od 100 utakmica za nacionalni tim i želim da osvojim još jednu titulu prvaka sveta", izjavio je Pike, koji je za reprezentaciju upisao 84 nastupa.

Fudbaler Barselone je sa Španijom postao prvak sveta 2010. godine, a dve godine kasnije je osvojio titulu prvaka Evrope.

Sa Barselonom ima šest titula prvaka Španije i trti puta je bio klupski prvak Evrope.

"Život ide dalje. Igraću i dalje za Barselone, to mi je želja", dodaje Pike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC