• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji igrači španske lige... a gde je Ronaldo!?

Autor mondo.rs

Stastistički podaci govore da je Kristijano Ronaldo tek 23. fudbaler u istoriji La lige, dok je Lionel Mesi na četvrtom mestu.

Neverovatno!

Obimna studija Španskog istraživačkog centra (CIHEFE) odredila je statistički najbolje fudbalere u La ligi, počevši od godine osnivanja najjačeg fudbalskog takmičenja na Iberijskom poluostrvu. Podaci su prikupljeni za svih 9.117 igrača, od 1929. godine.

I na toj listi Kristijano Ronaldo, najbolji fudbaler Evrope ove sezone, i osvajač prestižne nagrade još dva puta, nalazi se tek na 23. mestu. Ne bi trebalo zaboraviti da je Portugalac najbolji strelac u istoriji Real Madrida, najslavnijeg španskog kluba.

Nema, međutim, ni Lionela Mesija među prvom trojicom.

Magični Argentinac je sa 29 godina pet puta osvajao "Zlatnu loptu", osam puta je bio šampion Španije sa Barselonom, a ima i osvojene četiri Lige šampiona... Ali, to nije bilo dovoljno da barem osvoji bronzu. Mesi je tek četvrti.

U obzir su uzeti minuti provedeni na terenu, golovi, primljenji golovi, žuti i crveni kartoni.

Raul Gonzales, drugi iza Andonija Zubizarete po broju odigranih utakmica u La ligi (622-550), prvi je na CIHEFE listi, odnosno najkorisniji je igrač u istoriji Primere! Nekadašnji napadač Reala bio je prvak države šest puta od 1994. do 2008. godine, a na večnoj listi strelaca je peti.

Barselonin heroj iz čedrdesetih godina prošlog veka, Sezar Rodrigez Alvarez, na drugom je mestu. Sezar je na listi najboljih strelaca Barse na drugom mestu, dok je prvi najbolji strelaca lige svih vremena Leo Mesi. Igrao je za katalonski klub u periodu od 1939. do 1955. i u La Ligi je postigao 287 golova.

Na trećem mestu završio je ubojiti golgeter Atletik Bilbaa Telmo Zara. Zanimljivo da je David Vilja na 32, Ćavi na 49, a Iker Kasiljas na 62. mestu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC