• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krah "zmajića" u kvalifikacijama za EURO 2017

Autor mondo.ba

Mlada fudbalska reprezentacija BiH doživjela je debakl od Engleske u posljednjem meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine neslavno je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.

Ekipa selektora Darka Nestorovića u konkurenciji Engleske, Norveške, Švajcarske i Kazahstana zauzela je posljednje mjesto sa svega tri boda od mogućih 21.

U posljednjem kvalifikacionom meču "zmajići" su doživjeli debakl na gostovanju Engleskoj. Bilo je 5:0 za domaće, a strijelci su bili Svift (14), Abraham (18, 68), Onomah (49) i Votmor (62).

Bh. selekcija tokom kvalifikacionog ciklusa nije ostvarila niti jedan trijumf, a svega tri remija i dva postignuta pogotka na sedam susreta moraju zabrinuti sve u stručnom štabu, ali i krovnoj kući Saveza.

U ne tako jakoj konkurenciji, gdje su osim Engleske sve selekcije približno sličnog kvaliteta, ostvaren je mršav učinak, pa bi u taboru BiH morali da se zabrinu za budućnost reprezentativnog fudbala, s obzirom da u U-21 igrači na pragu seniorskog tima i trebalo bi da čine okosnicu reprezentacije u narednim godinama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC