• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Delirijum na "Meaci", Inter dobio izgubljeno!

Fudbaleri Sijene umalo su uradili nešto što nisu uspjeli Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Milan, Juventus, Roma, Fiorentina...

 SERIJA A: Delirijum na "Meaci", Inter dobio izgubljeno! Izvor: MONDO

Crno-bijeli iz Toskane bili su pet, šest minuta daleko od toga da ekipi koju trenira Žoze Murinjo nanesu prvi prvenstveni poraz u svojstvu domaćina, još od 23. februara 2002. godine! Sijena je na pljuskom polivenoj Meaci vodila sa 3:2 u subotu uveče, ali...

Prvo je Vesli Snajder u 88. minutu sačuvao Murinjovu nepobjedivost i spasio prekid 127 mečeva duge serije, a onda, kada je već bio bal, feštu je napravio defanzivac nerazura Valter Samjuel, koji je golom u četvrtom minutu nadoknade potpuno preokrenuo ishod meča!

Inter je gubio sa 1:0 i 3:2, ali je nekako uspio da pobijedi Sijenu.

U 19. kolu: Lider - Fenjeraš 4:3 (2:2).

Murinjo je od meča na klupi Porta, protiv Beira Mara (2:3), ušao u beskrajnu seriju prvenstvenih mečeva bez poraza kod kuće. Sa Portom 36, sa Čelsijem 60, sa Interom 28... Činilo se da nikad nije bio bliži da izgubi i to od koga!?

Tim koji je u prethodih 18 kola sakupio svega 12 bodova, a u srijedu bio demoliran kod kuće od Fiorentine (1:5), dominirao je Meacom. Trio Ekdal-Ređinaldo-Makarone radio je šta je htio, a kada je poslije akcije Ekdala i Ređinalda, centarfor Makarone postigao gol u 65. minutu za 3:2, nervoza u Milanu dostigla je vrhunac.

Murinjo je počeo sa izmjenama, ali šansi gotovo da nije bilo, sve dok domaći tim nije osvojio slobodan udarac na 20-ak metara od gola.

Majstor Snajder je uzeo loptu, rutinski prebacio živi zid i savladao Pegola - 3:3!

Gotovo identična scena viđena je u prvom poluvremenu, kada je Snajder iz slobodnjaka doveo Inter u vođstvo od 2:1, a igrao se 36. minut.

Drugo Holanđaninovo majstorstvo nije bilo posljednje u subotu uveče. Duboko u zaustavnom vremenu, dok je isticao četvrti minut nadoknade, kreirao je akciju iz koje je Goran Pandev asistirao defanzivcu Valteru Samjuelu, a Argentinac pogodio za delirujum na stadionu - 4:3! Inter je ponovo lider sa 11 bodova prednosti, ali i dva meča više od Milana...

Dejan Stanković počeo je meč, ali pošto se nije dovoljno oporavio od povrede, zamijenjen je u 46. minutu. Umjesto njega, u igru je ušao Austrijanac srpskog porekla, Marko Arnautović, a nešto kasnije, debi za seniorski tim Intera zabilježio je mladi Srbin rođen u Švajcarskoj, Alen Stevanović.

Stevanović je rođen 7. januara 1991. godine u Cirihu, kratko je igrao za Radnički iz Obrenovca, prije nego što je Inter shvatio o kakvom se talentu radi. Murinjo ga je ubacio u vatru i to u najgorem trenutku, pri rezultatu 2:3, a mladi Stevanović se nije obrukao, naprotiv!

Poslije svega, Murinjo je u CV upisao i 127. uzastopnu utakmicu bez poraza kod kuće u ligi, Inter ostvario treću prvenstvenu pobjedu u nizu, a Sijena treći poraz...

Golove sa Meace, kao i pogodak De Rosija za pobjedu Rome, možete pogledati na našem web portalu www.mondo.rs.

POBjEDA ROME GOLOM U 1. MINUTU

Na otvaranju 19. kola Serije A, Roma je imala "xy" idealni šansi za gol, a Kjevo inicijativu gotovo sve vrijeme. Iako je prštalo na "Olimpiku" ove subote, presudio je jedan jedini gol kapitena domaćih Danijelea De Rosija, postignut još u prvih 60 sekundi.

Roma - Kjevo 1:0 (1:0), uz peti ovosezonski pogodak De Rosija.

Kapiten u odsustvu Frančeksa Totija, glavom je zatresao mrežu gostiju iz Verone, poslije kornera koji je izveo David Pizaro.

Još do 30. minutu moglo je da bude 2:0, 3:0, pa i više, ali se na drugom meču od kada je stigao iz Bajerna, a prvom u ulozi startera, debelo ispromašivao Luka Toni... Sjajni strijelac jurio je prvenac u dresu Rome, a ujedno 200. prvenstveni gol u karijeri, ali ga nije htjelo. I to baš!

Uprkos činjenici da je Toni promašio nekoliko idealnih prilika, na centaršuteve Arnea Risea i Tadeija, očigledno je da će Roma sa njim u postavi biti neuporedivo opasniji tim u nastavku Serije A.

A, Roma je sve te šanse stvarala sa igračem manje, jer je golman Doni u 10. minutu morao da igra rukom van 16 metara da bi sprečio kontru Kjeva i siguran gol Bentivolja. Iz igre je morao Crnogorac Mirko Vučinić, koji se Tonijevim dolaskom preselio na lijevo krilo, a na gol Rome stao je Rumun Lobont, koji je u više navrata morao da interveniše i brani minimalno vođstvo svog tima.

Roma je u 55. minutu promašila i jedanaesterac, tačnije to je uradio David Pizaro. On se otimao sa De Rosijem oko lopte, insistirao da on izvede penal, kao što je to uspješno uradio u prošlom kolu na Sardiniji (2:2 protiv Kaljarija), ali je ovog puta promašio.

Tačnije, Sorentino je odbranio.

Penal je zaradio Toni, kojeg je u kaznenom prostoru oborio Mandeli.

Samo minut kasnije, De Rosi je tražio izmjenu, dok je ostala nedoumica da li je to uradio zbog povrede ili iz revolta prema Pizarovom inatu... Zamijenio ga je Mateo Brigi i Roma je od tog trenutka uglavnom bila na svojoj polovini i čuvala se od napada Kjeva, koji je drugo kolo zaredom igrao hrabro, stvarao šanse, a na kraju doživio minimalan poraz.

U četvrtak, Inter je dobio Kjevo kao gost sa 1:0.

PAROVI 19. KOLA:

Roma - Kjevo 1:0 (1:0)
/De Rosi 1/

Inter - Sijena 4:3 (2:2)
/Milito 24, Snajder 36, 88, Samjuel 90+4 - Makarone 18, 65, Ekdal 37/

U nedelju (15.00):

Bolonja - Kaljari
Fiorentina - Bari
Đenova - Katanija
Livorno - Parma
Napoli - Sampdorija
Palermo - Atalanta
Udineze - Lacio
Juventus - Milan (20.45)

TABELA: Inter (+1) 45, Milan (-1) 34, Juventus 33, Roma (+1) 32, Napoli 30, Parma 28, Fiorentina (-1) 27, Bari (-1) 27, Palermo 27, Sampdorija 26, Kaljari (-1) 24, Kjevo (+1) 24, Đenova (-1) 24, Lacio 19, Udineze (-1) 18, Livorno 18, Bolonja (-1) 16, Katanija 15, Atalanta (-1) 13, Sijena (+1) 12.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC