• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi veleobrt: Togoanci konačno odustali

"Potpuno razumijemo odluku naše vlade da napustimo Angolu, pošto nismo dobili dovoljne garancije o bezbjednosti".

 Novi veleobrt: Togoanci konačno odustali Izvor: MONDO

Fudbaler Tomas Doševi izjavio je u nedelju da se reprezentacija Togoa ipak neće takmičiti na Afričkom kupu nacija i da napušta Angolu, pošto je vlada pozvala nacionalni tim da se vrati u zemlju.

Doševi je rekao da se reprezentativci vraćaju u Togo i da razumiju odluku svoje vlade, uprkos tome što su prethodno saopštili da će ostati na turniru i "igrati za one koji su poginuli".

"Potpuno razumijemo odluku naše vlade da napustimo Angolu, pošto nismo dobili dovoljne garancije o bezbjednosti. Mi smo željeli da igramo u čast poginulima, ali shvatamo da mora ovako".

Doševi je dodao da će svi članovi reprezentacije doputovati u Lome, glavni grad Togoa, prije nego što se vrate u svoje klubove.

Vlada Togoa optužila je organizatore AKN da nisu uradili dovoljno da zaštite igrače, a premijer te zemlje Žilber Houngbo poslao je predsjednički avion po reprezentativce u Angolu.

"Angola i Afrička fudbalska konfederacija nisu preduzele potrebne mjere. Naša reprezentacija nije bila bezbjedna", rekao je on.

U napadu koji se dogodio u petak u Angoli, poginuli su vozač autobusa, pomoćni trener i portparol reprezentacije Togoa, a povrijeđeno je osam ljudi. Rezervni golman Kođovi Obilale u stabilnom je stanju poslije teškog ranjavanja i obavljene operacije.

Reprezentacija Togoa u ponedeljak je trebalo da igra protiv Gane, dok će AKN biti otvoren u nedelju uveče, utakmicom Angola - Malavi.

(Beta-AP, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC