• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Togo sada traži naknadno uključenje?

Togo je saopštio da će se zbog terorističkog napada povući sa AKN, potom da će igrati, pa opet povući, a onda opet igrati...

 AKN: Togo sada traži naknadno uključenje? Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Togoa vraća se u zemlju sa tijelima ubijenih zvaničnika državnog tima, ali se još nada da bi mogla da učestvuje na Afričkom kupu nacija, izjavio je u nedelju uveče togoanski ministar sporta Kristof Čao.

U međuvremenu AKN je otvoren skraćenom ceremonijom i odigran je prvi meč između Angole i Malija (4:4, a bilo je 4:0 do 79. minuta).

Prema Čaovim riječima, Togo je zatražio od Afričke fudbalske konfederacije (CAF) da se nacionalna reprezentacije te zemlje kasnije uključi u kontinentalno takmičenje.

"Fudbaleri saosjećaju sa poginulima, ali smo ipak zatražili od CAF sporazum kojim bi se naša reprezentacija kasnije uključila u Kup nacija", rekao je Čao.

Ova izjava prouzrokovala je konfuziju u daljim planovima nacionalnog tima Togoa, nakon što je premijer te zemlje ranije insistirao da se reprezentativci odmah vrate kući poslije napada u kojem su ubijene tri osobe.

U petak su u Kabindi, angolskoj enklavi između Demokratske Republike Kongo i Republike Kongo, pripadnici Fronta za oslobođenje Kabinde otvorili vatru na autobus kojim su fudbaleri Togoa putovali u Angolu na kontinentalni Kup nacija.

Tom prilikom su ubijeni jedan od trenera tima i predstavnik za štampu nacionalne federacije, kao i vozač autobusa, a više osoba je ranjeno.

Prema programu takmičenja, koje se održava od 10. do 31. januara, Togo je prvu utakmicu trebalo da igra u ponedeljak protiv Gane.

Ovo je četvrti obrt vezan za učešće Toga na AKN u jednom danu. Prvo je objavljeno da se reprezentacija povlači, potom da će ipak učestvovati, pa da su političari Toga tražili da se ekipa avionom vrati u zemlju, što se i dogodilo. Ali, odlazak iz Angole, po svemu sudeći, ne znači i odustajanje napadnute ekipe od učešća na turniru.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC