• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul - Mančester junajted: MOŠA!

Autor mondo.rs

Očekivalo se da "pršti" u velikom derbiju engleskog fudbala, ali ništa od toga...

Taktičko nadmudrivanje dvojice sjajnih trenera, nažalost, donelo nam je šahovsku partiju u poslednjoj utakmici osmog kola Premijer lige i najvećem derbiju engleskog fudbala:

Liverpul - Mančester junajted 0:0.

Jirgen Klop i Žoze Murinjo odlično su "zategli" odbrane svog tima, ali kao da nisu previše pažnje za ovu utakmicu posvećivali napadačkim akcijama, pa su golovi izostali. Šansi je bilo, ali nedovoljno za utakmicu tako velikog renomea kao što je ova.

Najbliži pogotku bili su Emre Čan i Kutinjo, vezisti Liverpula, međutim, David De Hea je fantastično reagovao u obe situacije i sačuvao svoj gol. Odličnu priliku imao je i Firmino u 84. minutu, kada je Antonio Valensija pravovremenim uklizavanjem uspeo da mu izbije loptu i, verovatno, spreči pogodak.

Na suprotnoj strani, u 55. minutu, Pol Pogba je odlično proigrao Zlatana Ibrahimovića, ali njegov šut glavom nije bio kao što se očekivalo...

Pošto je utakmica završena bez golova, prvi put od septembra 2005. godine duel Liverpula i Mančester junajteda završen je rezultatom 0:0.

Domaćin je ovim bodom prišao vodećem tandemu Mančester siti - Arsenal i trećeplasiranom Totenhemu, ali da je pobedio tri gola razlike, Liverpul bi preuzeo prvo mesto. Ovako, ima dva boda manje od "građana" (19) i "tobdžija" (19), a jedan od "pevaca" (18).

Mančester junajted je ostao na sedmoj poziciji sa 14 bodova.

Već narednog vikenda očekuje nas još jedan derbi Premijer lige, pošto će Junajted igrati protiv Čelzija, ponovo u gostima. Liverpul će biti domaćin VBA.

LIVERPUL: Karius - Milner (86. Moreno), Lovren, Matip, Klajn - Kutinjo, Henderson, Čan - Firmino (85. Origi), Staridž (59. Lalana), Mane.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Blind, Smoling, Bejli, Valensija - Pogba, Felaini - Jang (90+2. Šo), Erera, Rašvord (77. Runi) - Ibrahimović.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Ešlij Janga u drugom minutu nadoknade menja Luk Šo.

- Dvostruka izmena u timu Liverpula, ali na teren neće Marko Grujić... Umeso Milnera u 85. minutu je ušao Moreno, a umesto Firmina će igrati Origi.

- Sjajno uklizavanje Antonija Valensije u 84. minutu, kojim je uspeo da izbije loptu Firminu i, verovatno, spreči ga da postigne pogodak.

- Liverpul je značajno pojačao pritisak u drugom poluvremenu, međutim, gosti se odlično brane.

- Prva izmena i u Mančester junajtedu. Od 77. minuta umesto Markusa Rašforda na terenu je Vejn Runi.

- Fantastičan šut Kutinja u 72. minutu, ali je De Hea ponovo bio "kao mačka", tako da ostaje 0:0.

- Evo kako čuveni Bličer opisuje utakmicu na Enfildu posle sat vremena: "Zaista loše".


- Umalo da Liverpul povede u 59. minutu. Emre Čan je šutirao posle nekoliko dobrih driblinga, ali je De Hea sjajno reagovao.

- Prva izmena. Adam Lalana će od 59. minuta igrati u timu Liverpula umesto Danijela Staridža. Lalana je jedan od najboljih igrača "crvenih" ove sezone, međutim, bio je povređen pa ga je zbog toga Klop izostavio iz startne postave.

- Pol Pogba se odličnim driblingom oslobodio Hendersona i zatim centrirao ka Ibrahimoviću, koji je reagovao ispod svojih mogućnosti. Jeste bio dosta iskosa, ali se čini da je mogao i bolje da zahvati loptu glavom... Bilo je to u 55. minutu.

- Velika greška Liverpulovog golmana, Lorisa Kariusa, koji je loše dodao loptu nogom ka saigraču. Na njegovu sreću, Ibrahimović je bio u ofsajd poziciji, na dodavanje Janga, tako da je propala šansa za Mančester u 49. minutu.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Dobar je tempo utakmice, ali nedostaju šanse. Videćemo da li će Klop u nastavku meča pružiti šansu Marku Grujiću, što bi svakako pojačalo interesovanje za ovaj ne preterano uzbudljiv duel kada je u pitanju prvih 45 minuta.

- Od Firminove šanse Liverpul se oslobodio pritiska i sve češće preti. Još desetak minuta do odlaska na odmor.

- Konačno šut u okvir gola! Učinio je to Roberto Firmino glavom, u 30. minutu iskosa sa leve strane, ali je De Hea bio dobro postavljen.

- Možda najveće uzbuđenje u dosadašnjem toku meča viđeno je u 25. minutu, posle prodora Rašvorda po desnoj strani i oštrog centaršuta u peterac, gde je golman Liverpula, Karius, uspeo da otkloni opasnost.

- Prošlo je 15 minuta. Gosti su nešto konkretniji, ali osim par pokušaja sa distance nisu ozbiljno zapretili. Igrači Liverpula imaju dosta problema da zbog visokog presinga rivala kreiraju napade.

- Bez većih uzbuđenja u prvih 10 minuta, ali i jedni i drugi su ušli "otvoreno" u utakmicu.

"ZAGREVANJE":

- Jirgen Klop je preuzeo Liverpul pre skoro pa tačno godinu dana. Bilo je to 8. oktorba 2015, dakle, pre godinu i devet dana.

- Ovoje prvi duel Mančester junajteda i Liverpula u kojem Rajan Gigs nije akter (kao igrač, trener ili član stručnog štaba) još od februara 1991. godine.

- Tu je i postava Mančester junajteda. Vejn Runi je ponovo na klupi, a na terenu će od prvog minuta biti:

De Hea, Valensija, Bejli, Smoling, Blind, Felaini, Pogba, Rašford, Erera, Jang, Ibrahimović.

- Liverpul je objavio sastav svog tima. Marko Grujić će biti među rezervama, a u startnoj postavi su:

Karius, Klajn, Matip, Lovren, Milnder, Henderson, Čan, Kutinjo, Firmino, Mane, Staridž.

- Navijači su, po običaju, imali uvertiru u derbi.

- Motiv više igračima oba tima predstavljaće pehar Premijer lige, koji se nalazi kraj terena na stadionu Liverpula.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC