• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Hej, novinari, ne valja vam statistika!

Autor mondo.rs

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo ponovo "obučavao" i držao lekcije novinarima, nakon vrlo lošeg derbija protiv Liverpula. O Liverpulu: "Kažete da je 'poslednje svetsko čudo'? Ne bih rekao".

Fudbalska uspavanka u najvećem derbiju engleskog fudbala Liverpul - Mančester junajted. Jeste da je utakmica bila puna ritma, ali osim dva dobra pokušaja Liverpula (Emre Džan i Kutinjo) i sjajnih intervencija golmana Junajteda Davida de Hee, ništa drugo se nije dogodilo.

Ali, jeste posle utakmice!

Precizni engleski statističari izračunali su da je Junajted imao samo 35% vremena poseda lopte, što je najmanje u istoriji ovog kluba u Premijer ligi. Navijači mu zameraju da je praksu "parkiranja autobusa" nastavio i u Junajtedu.

Taj podatak došao je i do trenera Junajteda Žozea Murinja, koji se VRATIO pred novinare, nakon što je održao pres konferenciju posle meča, da bi im poručio:

"Niste u pravu! Prema mojim podacima, imali smo 42% poseda lopte!".


Međutim, tokom konferencije za novinare, on jeste govorio o tome kako je Liverpul imao 65% poseda lopte, ali je to obrnuo na svoj način:

"Volite da kažete da je Liverpul poslednje 'svetsko čudo u fudbalu' što se tiče taktike, ali i on igra defanzivno i misli defanzivno... Prople sezone Junajted je ovde pobedio, iz samo jednog udarca na gol, a Liverpul je imao 14. Koliko je udaraca na gol Liverpul imao u ovom meču? Dva. Sa tim posedom, morate da budete kritični prema Liverpulu, ne prema Junajtedu. To je njihov problem, ne naš".

A onda se vratio da predoči novinarima da im statistika nije dobra.

Nije zgoreg podsetiti šta je Murinjo govorio kada je sa Čelsijem osvojio titlu šampiona Engleske (sezona 2014/15.), i kako je tada govorio o posedu lopte.


Cela konferencija za novinare


Murinjo
Izvor: YouTube



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC