• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zidan "pecnuo" Ronalda...

Autor mondo.rs

Ipak, posle blage kritike, usledila je i pohvala – s pravom!

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da očekuje više od fudbalera te ekipe Kristijana Ronalda, koji je promašio nekoliko dobrih prilika tokom utakmice protiv Legije iz Varšave u Ligi šampiona.

Real je sinoć na svom terenu pobedio Legiju 5:1, u utakmici trećeg kola Grupe F u Ligi šampiona. Real je poveo u 16. minutu golom Gareta Bejla, a vođstvo je autogolom duplirao Tomaš Jodlovjec u 20. minutu. Samo dva minuta kasnije gol za poljski tim postigao je bivši fudbaler Partizana Miroslav Radović, što je bio prvi gol Legije u Ligi šampiona posle 21 godine.

Statistički gledano, Ronaldo ima najslabiju sezonu od one kada je kao tinejdžer prešao iz Sportinga u Mančester junajted i prolazio i kroz povrede i kroz period adaptacije. Ipak, uzrok tome trebalo bi potražiti u činjenici da je u finalu EURO 2016 doživeo tešku povredu kolena, da je preskočio ceo pripremni period i da je tek skoro ušao u takmičarsku formu.

"Kraljevski" klub je obezbedio pobedu u 68. minutu golom Lukasa, a konačan rezultat postavio je Alvaro Morata u 84. minutu.

Ronaldo je asistirao kod trećeg i poslednjeg gola Reala, imao je nekoliko dobrih prilika u drugom poluvremenu, ali se nije upisao među strelce.

"Svi žele da Kristijano postigne tri, četiri, pet golova. Imao je mnogo prilika protiv Legije, ali postigao je gol u prošlu subotu (u prvenstvu) i postići će novi narednog vikenda. Svi očekujemo više od Ronalda i on to zna. Želimo da postigne tri ili četiri gola. Nije postigao gol protiv Legije ali imao je dve asistencije i to mi se sviđa", rekao je Zidan, preneli su danas britanski mediji.

EKSKLUZIVNO NA MONDU: GOLOVI LIGE ŠAMPIONA

Trener Reala rekao je da njegova ekipa mora da popravi igru u odbrani.

"Zadovoljan sam rezultatom, golovima. Jasno je da možemo da napredujemo. Ponekad ravnoteža u odbrani nije savršena, ali naš izbor je da igramo ofanzivno, iako smo rizikovali i pružali šansu protivniku. Najvažnija stvar je da postignemo gol i da pobedimo, a to smo uradili", naveo je Zidan.

Inače, nije Ronaldo jedina legenda evropskog fudbala koja je u prethodnom periodu imala uspone i padove u formi. Kroz isto prolazi i golman Juventusa Đanluiđi Bufon, koji je imao jaku poruku za kritičare.

Posle tri kola Real i Borusija iz Dortmunda imaju po sedam bodova u Grupi F, Sporting iz Lisabona ima tri boda, dok je Legija bez bodova.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC