• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gej fudbaleri ipak da sačekaju"

Autor mondo.rs

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske ne slaže se sa apelom stručnog komentatora "Bi-Bi-Sija" Krisa Satona.

Greg Klark, prvi čovek engleskog fudbala, smatra da još nije došlo vreme da homoseksualci među aktivnim profesionalnim igračima javno otkriju svoju orijentaciju.

Komentator "Bi-Bi-Sija" (BBC) i nekadašnji golgeter Kris Saton izjavio je da je sada "pravi čas" za tako nešto, ali Klark veruje da argumenti "protiv" i dalje prevladavaju.

"Mislim da bi takvi igrači trpeli značajne uvrede sa tribina. Kada su u gomili i kada mogu anonimno da skandiraju sve i svašta, loši ljudi se ohrabre. Naš posao je da suzbijemo takvo ponašanje, kao što smo već uradili u slučaju navijača Lutona, koji su minulog vikenda uzvikivali homofobične parole", izjavio je Klark.

Predsednik FA naglasio je da je dobro to što su u fudbalskoj organizaciji svesni da problem tretmana homoseksualaca postoji, tako da u budućnosti "samo" treba da ga reše.

"Nemam ništa protiv gej osoba u fudbalu, ali ne mogu da ih pozovem da se izjasne kao takv
e, sve dok FA ne obavi svoj deo posla".

Prvi fudbaler u Engleskoj koji je javno priznao da je gej bio je bivši napadač Notingem Foresta Džastin Fašanu 1990. godine. On je izvršio samoubistvo osam godina kasnije, u 37. godini, posle optužbi o seksualnom zlostavljanju 17-godišnjeg momka.

Od tada u engleskom fudbalu nije bilo javnih izjašnjavanja o homoseksualnosti, sve do februara 2014, kada je to učinila bivša kapitenka ženske reprezentacije Kejsi Stoni.

Nemac Tomas Hiclšperger je prvi fudbaler koji je igrao u Premijer ligi, a koji je priznao da je gej. On je to učinio u januaru 2014. godine, kada je završio karijeru u Evertonu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC