• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolna lekcija učitelju Pepu na Kamp Nou!

Autor mondo.rs

Istorija se ponovila, bivši trener Barselone ponovo je sa novim timom doživeo ubedljiv poraz tamo gde ga najviše cene.

Pep Gvardiola je uvek rado viđen gost na stadionu Barselone. Ne samo zbog starih zasluga kao igrač i trener, već i zato što sa svojim novim timovima doživljava ubedljive poraze.

Pre dve sezone, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, izgubio je sa Bajern Minhenom 0:3, a još ubedljivije ispraćen je u sredu uveče sa Mančester sitijem, u utakmici trećeg kola grupne faze.

Ovaj put Barselona je slavila 4:0!

Ponovo je junak bio Lionel Mesi. Za razliku od utakmice sa Bavarcima kojima je dao dva gola, sada je bio trostruki strelac. Tačku je kao i pre dve godine, stavio Nejmar, koji se u 89. minutu iskupio za nešto ranije neiskorišćen penal.

Ovaj derbi meč trećeg grupne faze Lige šampiona sudio je naš arbitar Milorad Mažić, koji je dva puta morao da pokaže crveni karton. Oba puta opravdano.

Prvo je u 53. minutu isključio golmana Mančester sitija, Klaudija Brava (bivšeg čuvara mreže Barselone), koji je posle poklonjene lopte Luisu Suarezu intervenisao rukama van kaznenog prostora, a onda i Žeremija Matjea u 73, defanzivcu Barselone koji je u igru ušao u 39. minutu umesto povređenog Pikea, ali je stigao da za nepunih 40 minuta na terenu dobije dva žuta kartona.

Pitanje pobednika, ipak, rešeno je mnogo ranije, odnosno kada su "građani" ostali sa desetoricom. Barsa je već imala 1:0 iz 17. minuta, a kako je igrala ekipa Luisa Enrikea, samo je bilo pitanje kada će povećati prednost.

Dogodilo se to u 61. minutu, drugim golom Mesija, pa u 69. kada je upisao svoj drugi het-trik u tri utakmice Lige šampiona ove sezone.

BARSELONA: Ter Štegen - Maskerano, Umtiti, Pike (39. Matje), Alba (9. Dinj) - Buskets, Inijesta (79. Gomes), Rakitić - Mesi, Suarez, Nejmar.

MANČESTER SITI: Bravo - Zabaleta (57. Kliši), Otamendi, Stons, Kolarov - Fernandinjo, Gundogan (79. Aguero) - Sterling, Silva, Nolito (57. Kabaljero) - De Brujne.

Jedini period igre u kojem je Siti bio ravnopravan rival i imao dve dobre šanse da izjednači bilo je u drugom periodu prvog poluvremena, ali je Mark-Andre Ter Štegen sjajno intervenisao na šuteve Nolita i Gundogana.

Nemac je tim odbranama vratio samopouzdanje saigračima, koji su u drugom poluvremenu potpuno diktirali tempo igre.

Pored Mažića i njegovih pomoćnika, Srbiju je u ovom derbiju predstavljao i Aleksandar Kolarov. Levi bek gostiju odigrao je solidan meč, u finišu i ozbiljno zapretio iz slobodnog udarca, ali je povremeno pokazao nesigurnost u defanzivnim zadacima, zajedno sa ostalim saigračima iz zadnje linije.

Mada, kako je Lionel Mesi igrao, teško da je postojalo rešenje zaustaviti ga...

Slavlje u taboru Barselone, ipak, poremetiće čak dve povrede. Već u prvom poluvremenu van terena su morali Alba i Pike, dok je u gostujućem timu iz istog razloga zamenjen Zabaleta.

Barsa je ovom pobedom došla do maksimalnih devet bodova u prva tri kola Grupe C i praktično već obezbedila plasman u osminu finala, dok će se za drugu vizu boriti Siti, Seltik i Borusija Menhengladba, koja je slavila u Glazgovu 2:0.

TABELA: Barselona 9, Mančester siti 4, Borusija Menhgengladbah 3, Seltik 1.

U narednom kolu sastaju se isti parovi, ali sa obrnutim domaćinstvima.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Barselona vodi 4:0 od 89. minuta golom Nejmara, koji se iskupio za promašeni penal. Mesi je asistirao, a Brazilac posle lepog driblinga precizno šutirao.

- Penal za Barselonu u 86. minutu. Milorad Mažić je pokazao na belu tačku posle starta Aleksandra Kolarova na Lionela Mesija. Dileme nije bilo... Odgovornost je preuzeo Nejmar, tačnije Mesi mu je prepustio šut, ali Brazilac nije bio precizan. Kabaljero je odbranio.

- Dvostruka izmena u 79. minutu. U domaćem timu je izašao Andres Inijesta, a ušao Andre Gomes, dok je kod gostiju Gundogana zamenio "roviti" Aguero.

- Brojčano stanje je ponovo poravnato, pošto je Žeremi Matje dobio drugi žuti karton u 74. minutu. Defanzivac Barselone je ušao u igru u 39. minutu umesto povređenog Pikea, ali neće dočekati kraj utakmice na terenu.

- Dobar šut Kolarova iz slobodnog udarca u 72. minutu, ali opet Ter Štegen brani!

- GOOOL! Barselona vodi 3:0 od 69. minuta. Ponovo Lionel Mesi! Ovaj put na asistenciju Luisa Suareza, posle greške Gundogana na sredini.

- Ne predaju se gosti. De Brujne je odlično šutirao u 65. minutu, ali je Ter Štegen još jednom večeras bio sjajan.

- GOOOL! Barselona vodi 2:0 od 61. minuta. Ponovo je strelac Lionel Mesi, ovaj put udarcem sa ivice kaznenog. Čini se da je pitanje pobednika rešeno...

- Zbog isključenja Brava van terena će morati Nolito, a na gol će Kabaljero. S obzirom na prekid zbog povrede Zabalete, ta izmena napravljena je četiri minuta posle isključenja golmana Mančester sitija. Umesto Zabalete je ušao Kliši.

- Barselona će od 53. minuta imati igrača više! Bivši golman Katalonaca, Klaudio Bravo, dobio je direktan crveni karton pošto je igrao rukama van kaznenog prostora. Prvo je očajno reagovao i poklonio loptu Luisu Suarezu, a zatim nepropisno reagovao kada je Urugvajac probao da ga lobuje.

- Dobra šansa za Barselonu u 51. minutu. Umtiti je šutirao glavom posle centaršuta iz kornera, ali je lopta otišla malo pored gola.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima. Što se tiče Barselone, stvarno bi bilo previše da su opet morali da menjaju...

Poluvreme. Iako su gosti posle vođstva Barselone delovali veoma loše na terenu, uspeli su da se trgnu i nekoliko puta ozbiljno zaprete, tako da se nadamo novim uzbuđenjima i golovima u nastavku utakmice.

- Uzvraća Barselona ekspresno na šansu gostiju. Lionel Mesi je kroz sredinu odbrane uspeo da proigra Luisa Suareza, a on da šutira, ali je Klaudio Bravo nogom, a onda i "panterskom" intervencijom skrenuo loptu preko gola u korner.

- Još jedna odlična šansa za Siti. Džon Stoun je šutirao glavom posle centaršuta iz prekida u 44. minutu, ali pored gola.

- Još jedna prinudna izmena u Barseloni! Povređen je i Pike, pa će od 39. minuta na terenu biti Žeremi Matje.

- Umalo 1:1, ali je dva puta u 38. minutu sjajno intervenisao Andre Ter Štegen. Prvo na šut Nolita, zatim i Gundogana.

- Konačno jedna dobra akcija gostiju. De Brujne je lepo prošao u 36. minutu po desnoj strani, ali je zatim loše centrirao. Ili pokušao da iznenadi Ter Štegena, pošto je lopta išla u bliži ugao, ali nedovoljno jako da bi se savladao golman Barselone.

- Odlična intervencija Klaudija Brava u 31. minutu. Istrčao je daleko od svog gola i na ivic kaznenog prostora uspeo da stigne do lopte u poslednjem trenutku pre Nejmara.

- Igrači Mančester sitija deluju veoma loše od primljenog gola. Jedva uspevaju da povremeno prenesu loptu na protivnički deo terena, a i kada uspeju, ne zadrže se tamo dugo. U toku je 26. minut.

- GOOOL! Barselona od 17. minuta vodi 1:0 golom Lionela Mesija! Maskerano je bio uspešniji u duelu od Aleksandra Kolarova, doduše imao je i malo sreće. Do lopte je, zatim, došao Lionel Mesi i proigrao Inijestu, čiji je šut blokiran. Lopta se, ipak, ponovo odbila do Argentinca, a odna se praktično ušetao u gol gostiju...

- Izmena u sastavu Barselone već u 9. minutu! Zbog povrede van terena mora Đordi Alba, a na teren će Lukas Dinj. Albi je izgleda stradao mišić, pošto nije imao duel sa protivničkim igračem u kojem je mogao da se povredi.

- I jedni i drugi ušli su u utakmicu sa visokim prsingom na protivnički tim. Prvi su zapretili domaći igrači, kada je Nejmar prošao po levoj strani, a ubrzo su uzvratili  i gosti, ali je Ter Štegen pravovremeno istrčao i uhvatio loptu upućenu De Brujeneu. U toku je 5. minut.

- Zanimljivo je videti da Havijer Maskerano igra na poziciji desnog beka. Argentinac je po dolasku u Evropu (Vest Hem) bio defanzivni vezista, a vremenom je, u Barseloni, prekomandovan na mesto štopera. Evo ga sada i u još jednoj ulozi.

- Navijači i jednog i drugog tima zvižducima su ispratili himnu Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC