• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola uporan: I golman mora da igra

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester sitija pružio je podršku Klaudiju Bravu, čijom greškom u 53. minutu je zapečaćen poraz "građana" na Nou Kampu.

I drugo gostovanje Pepa Gvardiole na Nou Kampu završilo se rezultatskim debaklom.

Pretprošle sezone sa Bajernom je poražen 3:0 u prvom polufinalnom meču Lige šampiona, a sada je sa Mančester sitijem izgubio utakmicu grupne faze - 4:0.

U oba meča blistao je Lionel Mesi, sa ukupno pet pogodaka, ali utisak je da su fudbaleri Sitija mnogo više doprineli sopstvenom debaklu, nego Bavarci u maju 2015.

Kod svakog primljenog gola mogli su mnogo bolje da intervenišu Fernandinjo, Otamendi, Kolarov, Stouns, Gundogan... a posebna priča bilo je isključenje golmana Klaudija Brava u 53. minutu.


"Dok nismo ostali sa desetoricom na terenu, utakmica je bila izjednačena. Znamo Barselonu, njeni napadači kažnjavaju svaku grešku. Kada su sa druge strane Mesi, Suarez i Nejmar, vrlo je teško. Mančester siti je novi tim, koji je došao i odigrao hrabro, stvorio dve-tri dobre šanse... Bilo mi je mnogo teže kada sam ovde izgubio sa Bajernom, zato što sam tada ja doneo neke pogrešne odluke", rekao je Gvardiola novinarima.

Rezultat je bio samo 1:0 u trenutku kada je Bravo istrčao u stilu Manuela Nojera i nepreciznim pasom poklonio loptu Luisu Suarezu. Ta greška ubrzo je rezultovala novom greškom - igranjem rukom izvan šesnaesterca - i crvenim kartonom, koji je Čileancu potpuno ispravno dodelio Milorad Mažić.


Gvardiola kaže da će i dalje tražiti od svog golmana da učestvuje u igri na taj način.

"Neće biti promena. Do poslednjeg dana trenerske karijere insistiraću da igra počinje od golmana. Razgovarao sam sa Bravom. Razočaran je, ali to je sastavni deo fudbala. Nemam nikakvih sumnji u njega".

Bravo je letos doveden upravo iz Barselone, dok je golman engleske reprezentacije Džo Hart morao da ode u Torino da ne bi sedeo na klupi.

Na polovini grupne faze takmičenja Katalonci imaju maksimalnih devet bodova, Siti četiri, a Borusija iz Menhengladbaha tri nakon pobede nad Seltikom u Glazgovu. Nemački tim lako bi mogao da izbije na drugu poziciju, nakon novog duela sa Seltikom kroz dve nedelje, osim ako Gvardiolin tim ne zablista u revanšu protiv Barselone i osvoji sva tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC