• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Tevez "rešetao" Blekburn

Mančester siti pobijedio Blekburn sa 4:1 i izbio na četvrto mjesto Premijer lige. Trostruki strijelac Karlos Tevez.

 PREMIJER: Tevez "rešetao" Blekburn Izvor: MONDO

Mančester siti i Roberto Manćini nastavili su seriju pobjeda i protiv Blekburna. "Građani" su do četvrtog uzastopnog trijumfa stigli pred svojom publikom, a Roversi su kući ispraćeni sa četiri gola - 4:1 (2:0).

Junak je bio Karlos Tevez, trostruki strijelac za domaći tim, a upisao se i Mika Ričards. Jedini gol za gost postigao je Morten Gamst Pedersen.

Za utjehu Roversima ostaje podatak da su jedini od četiri posljednja protivnika Mančester Sitija (Midlzbro 1:0, Vulvs 3:0 i Stouk 2:0) koji su uspjeli da postignu gol.

Italijanski stručnjak je za samo 15 dana u Mančesteru stvorio mašineriju koja svoju igru zasniva na čvrstoj odbrani. Ova promjena u igri odmah je dala rezultat, pa su "građani" sve bliži vrhu tabele.

Siti je izbio na četvrto mjesto, koje vodi u Ligu šampiona. "Građani" imaju bod više u odnosu na petoplasirani Totenhem, a sedam manje od lidera Čelsija.

Blekburn ni na desetoj utakmici zaredom nije uspio da pobijedi i samo ga tri boda dijele od opasne zone.

Manćini zbog povreda nije mogao da računa na nekoliko igrača, a zbog Afričkog kupa nacija izostali su Emanuel Adebajor i Kolo Ture. Njihov izostanak u potpunosti je nadoknadio povratnik u tim Karlos Tevez.

Prije utakmice minutom ćutanja odata je počast žrtvama terorističkog napada na reprezentaciju Togoa u Angoli. Kapiten Togoa je fudbaler Mančester sitija Emanuel Adebajor.

7.minut - Pol Robinskon je loše regaovao poslije kornera. Lopta se odbila do Benjamina Mvaruvarija, poslije čijeg je šuta loptu u mrežu sproveo Karlos Tevez - 1:0.

40. minut - Najzaslužniji za drugi gol "građana" bio je Mika Ričards. Prije nego što je reprezentativac "gordog Albiona" postigao svoj drugi gol u sezoni, Ričards je sa loptom pretrčao pola terena i nanizao nekoliko protivničkih igrača. Uslijedilo je dodavanje do Mvaruvarija, koji pogađa stativu, a na odbijenu loptu naleće mladi fudbaler Sitija i smješta je u mrežu - 2:0.

49. minut - Domaćin je pitanje pobjednika riješio na početku drugog poluvremena. Kao i kod prvog gola akteri su bili Mvaruvari i Tevez. Fudbaler iz Zimbabvea lako je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu, koju sa nekih 16-17 metara iz prve šalje u gol Argentinac - 3:0.

71. minut - Vinsent Komapani izgubio je loptu na svojoj polovini. Njegovu grešku odlično je iskoristio Norvežanin Morten Gamst Pedersen i poslije tri utakmice bez primljenog gola savladao Šaj Givena.

90. minut - Najljepši moment na meču dogodio se pred sam kraj. Mančester je do ubjedljive pobjede stigao nakon fenomenalnog poteza Teveza, koji je iz mjesta, sa 18 metara, pogodio sam ugao protivničkog gola.

U narednom kolu Premijer lige Siti putuje u Liverpul na megdan Evertonu, dok Roversi dočekuju Fulam.

TABELA: Čelsi 45, Mančester junajted (+1) 44, Arsenal 42, Mančester sisti 38, Totenhem 37, Aston Vila 35, Liverpul 33, Birmingem (+1) 33, Fulam 27, Stouk 24, Everton 23, Sanderlend 23, Blekburn 21, Barnli 20, Vulvs 19, Vigan (-1) 19, Hal 18, Vest Hem 18, Bolton (-2) 18, Portsmut 14 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC