• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul i Arsenal kolo vode!

Autor mondo.rs

Liverpul golovima Manea i Kutinja savladao VBA i, bar do sutra, biće na vrhu tabele zajedno sa Arsenalom.

Ni specijalista za Liverpul, sjajni menadžer Toni Pjulis, nije zaustavio "redse" u naletu!

Fudbaleri Jirgena Klopa znali su prethodnih godina i sezona da nakon dobrih rezultata u derbijima "prosipaju" bodove protiv ekipa poput VBA, ali je dobra priprema za meč Jirgena Klopa, naročito mentalna, povoljno uticala na njegove igrače koji su upisali novi trijumf i trenutno su na deobi prvog mesta sa Arsenalom koji ima malo bolju gol razliku.


To su uspeli zahvaljujući golovima Sadija Manea i FIlipa Kutinja u prvom poluvremenu i tako je prekinuta negativna serija rezultata protiv trenera Tonija Pjulisa koji je "parkiranjem autobusa" i dugim loptama znao da nadmudri Klopa i prethodne menadžere Liverpula.

Međutim, ovoga puta to mu nije uspelo za rukom iako je njegov tim uneo nervozu na "Enfild" golom u 81. minutu.

Liverpul će na deobi prvog mesta (20 bodova oni i Arsenal) biti makar do sutra kada Mančester siti čeka svoj duel 9. kola protiv Sautemptona, a i bod bi im bio dovoljan da se vrate na prvo mesto.

LIVERPUL - VBA 2:1 (2:0)

Koliko su "redsi" bili bolji govori i to da je Vest Brom u 70. minutu imao prvi šut, i to ne u okvir gola, preko Nasera Šadlija - dok je posed lopte bio u korist ekipe Jirgena Klopa (70%).

Navijači na "Enfildu" su se obradovali nakon dobre saradnje Roberta Firmina i Sadija Manea u 20. minutu. Odlično je prvo povukao Emre Džan, odložio loptu na levu stranu za Brazilca, a ovaj na drugoj stativi pronašao Manea koji je samo podmetnuo nogu i iskoristio grešku VBA.

Koliko se dobro slaže ova "trojka" - Mane, Firmino i Kutinjo - videlo se i u nastavku meča.

Danijel Staridž je zbog loše forme meč počeo sa klupe, i po svemu viđenom zbog toga je bio vrlo mrzovoljan, a njegovi saigrači su prosto "plesali" i naredni pogodak je došao već u 34. minutu preko Filipea Kutinja.

Mane mu je dodao loptu na levoj strani, a ovaj je prebacivanjem lopte na desnu nogu "izbacio" dvojicu fudbalera VBA i šutiravši po zemlji u bliži ugao Fostera povećao na 2:0.

U nastavku još veliki broj prilika, ali se nije dalo "redsima" da ova pobeda bude i ubedljivija.

Umesto toga - Geret Mekoli posle kornera postiže gol za 2:1 i unosi nervozu na "Enfild". Tek jednom u poslednjih 15 mečeva sačuvali su mrežu. Imao je VBA nekoliko napada, ali je Liverpul nakon svakoga jurišao u kontru i nije je završavao golom.

Vest Brom ih, srećom po njih, nije kaznio.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC