• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jugosloveni" na listi najboljih gubitnika!

"Goal.com" sastavio listu 10 najboljih reprezentacija, koje nisu osvojile Mundijal! Na šestom mjestu našla se imaginarna Jugoslavija iz 1994. godine.

 "Jugosloveni" na listi najboljih gubitnika! Izvor: MONDO

Da nije došlo do raspada države, "reprezentacija" Jugoslavije iz 1994. godine bez većih problema bi osvojila Mundijal u SAD 1994. godine, pošto bi pobijedila finaliste Brazil i Italiju!

"Jugoslavija nije učestvovala u kvalifikacijama za SP te godine - suspendovana je nakon rata koji je doveo do raspada države i podjele na Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju i kasnije, Srbiju i Crnu Goru. Može se reći da je u vrijeme koje obilježava ratni sukob selekcija Jugoslavije bila najjača na svijetu, jer u njoj bi se našli Dragan Stojković, Zvonimir Boban, Dejan Savićević, Davor Šuker, Darko Pančev, Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović i Robert Prosinečki", piše portal Goal.com.

Prema pomenutom sajtu, u finalu Mundijala u SAD sastale su se dvije prilično prosječne reprezentacije - Brazil i Italija.

"Njih su do finala dovukla individualna 'herojstva' Romarija i Roberta Bađa. Jugoslavija bi savladala obje reprezenatcije".

Prvu poziciju na listi zauzeo je Brazil iz 1982. godine predvođen Zikom, Sokratesom, Falkaom, Žuinorom… Drugo mjesto pripalo je mađarskoj "Lakoj konjici" (1954) sa legendom Ferencom Puškašom, dok je trećeplasirani tim najboljih "luzera" Holandija na čelu sa Johanom Krojfom!

TOP 10:

Brazil 1982
Mađarska 1954
Holandija 1974
Italija 1990
Italija 1978
Jugoslavija 1994
Francuska 1982
Portugal 1966
Brazil 1950
Argentina 2006

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC