• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: "Faraoni" krenuli u odbranu trona

U derbiju prvog kola takmičenja po grupama Egipat poslije preokreta savladao Nigeriju - 3:1 (1:1).Mozambik od 0:2, do 2:2.

 AKN: "Faraoni" krenuli u odbranu trona Izvor: MONDO

Egipat je napravio veliki korak ka plasmanu u osminu finala Afričkog kupa nacija u Angoli. Na startu takmičenja u Grupi C pobijedio je najjačeg rivala, Nigeriju - 3:1 (1:1).

"Faraoni" su tako već poslije prvog meča istakli ozbiljnu kandidaturu da ponovo osvoje titulu prvaka "crnog kontinenta" što bi im bilo treći put zaredom (dosad imaju šest titula).

Početak duela u Bengueli, međutim, nije nagovještavao takav rasplet. "Super orlovi" su došli u vođstvo već u 11. minutu kada je napadač Hofenhajma, Čindedu Obasi, "zalomio" čuvara i sa 16 metara precizno šutirao.

Igralo se obostrano otvoreno, šanse su se ređale na obje strane, a Nigerijci su zatim kažnjeni za promašaje. Sva tri gola za najtrofejniji afričku reprezentaciju postigli su igrači iz domaćih klubova.

U 34. minutu Emad Moteb vješto je izbjegao ofsajd zamku, primio loptu od kapitena Ahmeda Hasana, obišao istrčalog golmana i onda mu nije bilo teško da pogodi nebranjenu mrežu za izjednačenje.

Nedugo po povratku igrača iz svlačionice (54. minut) Egipat je poveo. Hasan se, poslije asistencije, upisao i u strijelce. Opalio je desnicom sa 18 metara, lopta je zakačila defanzivca Olimpika iz Marseja, Tajea Taevoa, i odsjela u mreži.

Tačku na sudbinu Nigerijaca u derbiju prvog kola stavio je Gedo u 87. minutu, takođe udarcem sa distance.

"Faraoni" su tako na najbolji mogući način počeli Afrički kup nacija, na kome žele da stave melem na rane iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U majstorici su poraženi od Alžira (0:1) i neće putovati u Južnu Afriku.

S druge strane, "super orlovi", dvostruki kontinentalni šampioni, plasirali su se na Mundijal (u grupi ispred Tunisa), a uprkos porazu od Egipta i dalje su favorit za prolaz u osminu finala Afričkog kupa nacija, jer se očekuje da u nastavku takmičenja u Grupi C to pravo obezbijede u mečevima sa Mozambikom i Beninom.

Druga utakmica Grupe C između Mozambika i Benina donijela je dosta uzbuđenja. Benin je vodio 2:0, ali je Mozambik uspio da stigne do boda.

REZULTATI U GRUPI C:

Egipat - Nigerija 3:1

Mozambik - Benin 2:2 (1:2)
/Miro 29', Fumo 55' - Omotojosi 15' p, Kan 20' ag/

TABELA: Egipat 3, Mozambik 1, Benin 1, Nigerija 0.

Prethodno, u nedelju i ponedeljak, odigrane su utakmice 1. kola Grupa A i B.

U srijedu je na programu prva runda u Grupi D (igra se u Lubangu), a sastaju se Kamerun - Gabon (17.00) i Zambija - Tunis (19.30).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC