• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žoze - savršen dan za tužnu, ali iskrenu ispovest!

Autor mondo.rs

Murinjo retko kada priča o privatnim problemima. Da je Junajted prvi, ovu priču ne biste nikad čuli. Ali, on savršeno dobro zna kada je potrebno da se otvori i pokaže da je ranjiv.

Pet meseci nakon promocije, novi menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo (53) i dalje živi u hotelu.

"Moj život je katastrofa", požalio se novinarima juče, dan pre utakmice Liga kupa sa Mančester sitijem i nastavio vešto da puni stranice engleske štampe pričama koje nemaju direktne veze sa lošim igrama ekipe u poslednje vreme.

Baš kao što je po završetku utakmice Čelsi – Junajted 4:0, uspeo da natera Evropu da priča i piše o tome da li je Antonio Konte trebalo onako da "diže" publiku na kraju ili ne.

"Zaglavljen sam u hotelskoj sobi i nedostaje mi porodica. To je zaista loše", rekao je Murinjo, koji i dalje spava u luskuznom "Lauri" hotelu u centru Mančestera, u kom odseda i nekoliko članova njegovog stručnog štaba, ali i trojica novajlija koje je letos doveo, a koji se još nisu odlučili na iznajmljivanje ili kupovinu stana ili kuće.



Radi se o Henriku Mhitarjanu, Polu Pogbi i Eriku Bajiu, koji će zbog povrede kolena propustiti najmanje naredna dva meseca.

Engleski mediji navode da se Murinjo, za sada, ne nalazi pod pritiskom da kupi stan ili kuću, iako ga u klubu plaćaju 12 miliona funti godišnje. Pozivajući se na izvore na "Old Trafordu", "Daily Mail", "Telegraph", "Independent" i ostali pišu da niko ne smatra da je Murinjov produženi boravak u hotelu naznaka nedovoljne posvećenosti klubu, niti nagoveštaj preranog razlaza.

Čak, pišu Englezi, u Junajtedu nisu zabrinuti zbog toga što je Portugalac iz svakog od prethodnih šest klubova odlazio posle najviše tri godine.

Poređenja radi, njegov "večiti rival" Pep Gvardiola (45), koji je otprilike u isto vreme stigao u Mančester kao menadžer Sitija, kupio je luksuzan stan u centru grada gde živi sa suprugom Kristinom i troje dece, dok je Murinjo odlučio da svoju dragu, Matilde, kao i dvoje dece Matilde i Žoze Žuniora ostavi u 25 miliona funti vrednoj kući u centru Londona, s obzirom da se njegova porodica u međuvremenu tamo "skućila", deca upisala skupe škole, a sin čak počeo da trenira i za Fulam.

"Mu" potura tešku priču, ali je iskren...

Tačno je da Murinjo tačno zna kada želi, a kada ne želi da priča o privatnim problemima, slabostima, iskušenjima u kojima se nalazi i tačno je da ovo ne bi bila tema da Junajted ređa pobede i da se nalazi na čelu tabele, sa već upisanim trijumfom nad Sitijem u prvom gradskom derbiju. Ali, daleko od toga da Portugalac izmišlja da mu je teško bez porodice. Uprkos svom luksuzu u kom žive, treneri najvećih klubova nalaze se pod velikim pritiskom i stalno ističu koliko im je porodica važna i kućni mir neophodan da se oslobode stresa, "očiste" glavu i raspoloženi dođu sutradan na posao.

"Da kupim kuću?", pitao je Murinjo.

"Ne znam... Realnost je da će moja kćerka napuniti 20 sledeće nedelje, sin će mi imati 17 za nekoliko meseci i oni su već veoma stabilni. Univerzitet u Londonu. Fudbal u Londonu. Prijatelji...", naveo je Murinjo zbog čega ne razmišlja o tome da kupi kuću u kojoj bi živeo sam.

"U tim godinama oni više neće 'juriti' za mnom kao što su nekada. Prvi put od kad se bavim ovim poslom, moja porodica živi na različitim mestima i to mi trenutno predstavlja problem. Videćemo kako će se stvari razvijati dalje", dodao je čovek koji, kažu upućeni, ionako samo prespava u hotelskoj sobi.

Murinjo je, to se zna od ranije, "zaražen" fudbalom, među prvima ulazi u trening centar u Karingtonu i poslednji izlazi iz njega.

Kaže da mu, što se hotela tiče, najviše smeta to što ga svakog dana dočekaju "paparaci", snimajući ga kako izlazi, prelazi mali most do gradskog centra i odlazi svojim putem. Kuća ili stan dali bi mu privatnost kakvu je, recimo, izabrao njegov prethodnih Luj van Gal, koji je iznajmljivao kuću u obližnjem živopisnom seocetu, Češiru, odakle mu nije bio problem da svakog dana dolazi i odlazi na posao.

"Možda ako bih našao neki dobar stan, ne veliku kuću, to nikad neću kupiti, ali neki stan sa dobrom vezom između garaže i ulaza, možda ću to uraditi", rekao je Murinjo i dodao:

"Ali, ja ne umem da kuvam".



Potom je naveo, kako kaže, jedinu prednost života u hotelu.

"Tu imam svoje aplikacije i mogu da zatražim da mi donesu hranu, što povremeno radim".

Naveo je i šta mu smeta...

"Za hotel i brendove koji me oblače i sponzorišu, svakako je sjajna stvar je su fotografi tu svakog dana. Svi znaju ime hotela u kojem sam. Svi znaju koji je poslednji model brenda koji nosim", našalio se Murinjo, ali se onda uozbiljio.

"Za mene, to je katastrofa, jer bih se ponekad prošetao, ali ne mogu. Nekada bih samo prešao preko mostića i otišao u neki od restorana. Ne mogu i to mi jako smeta", požalio se.



Murinjo i Gvardiola drugi put će se ove sezone sresti na "Old Trafordu" večeras, u Liga kupu, nakon što su "građani" nadigrali Junajtedu premijerligaškom okršaju u septembru (1:2).

Ipak, iako žive otprilike 400-500 metara jedan od drugog, njih dvojica nisu se za sada srela u gradu. Delom i zbog razloga koje je Murinjo naveo, a koji more i Gvardiolu, iako on iz svog stana može da se spusti direktno u garažu i napusti zgradu u automobilu tamnih stakala.

Nedavno, novinari su pitali i Pepa za Žozea...

"Ne, nismo se sreli i dalje. Živim u centru, ali ne znam gde on živi", rekao je Gvardiola.

"Ali, siguran sam ako bismo se sreli u nekom od restorana u gradu, da bismo se zaustavili, pozdravili i popričali", dodao je Španac.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC