• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radović i Legija poremetili planove Realu!

Autor mondo.rs

Madriđanima samo bod u Varšavi, uz odličan pogodak srpskog napadača.

Arsenal, Pari Sen Žermen, Atletiko Madrid i Bajern Minhen su u utorak obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona, a njima se dan kasnije, dva kola pre kraja grupne faze, pridružila Borusija Dortmund.

Očekivalo se da to urade i Real Madrid i Juventus, ali su im planove poremetili Legija i Lion.

Na odličnom putu da se nađu u drugoj fazi elitnog takmičenja su još Sevilja, Monako i Lester, dok su sve "lađe potonule" Brižu i zagrebačkom Dinamu koji su doživeli i četvrte poraze ove sezone, ali i Legiji.

Poljaci su, međutim, bili hit večeri drugog dana četvrtog kola, ako ne i cele runde!

Iako bez podrške svojih navijača, koji su zbog nasilnog ponašanja naterali UEFA da zatvori stadion u Varšavi, pa je Real gostovao pred praznim tribinama, uz podršku nekoliko desetina svojih pristalica, Legija je odigrala sjajnu utakmicu.

Od 0:1 već u 1. minutu, pa 0:2 u 35, domaćin je uspeo da stigne do 3:2, a na kraju je susret završen remijem 3:3. Što se tiče Poljaka - istorijskim remijem, kojem je doprineo i naš napadač Miroslav Radović, postigavši veoma lep gol u 58. minutu.

Ovakav ishod pokvario je planove Madriđanima, jer će morati još da "zapnu" da bi i teoretski obezbedili plasman u osminu finala. Teško je poverovati da neće uspeti u tome već u narednom kolu, kada idu u goste "komšijskom" Spotingu iz Lisabona, ali sačekajmo...

Za razliku od Reala, Borusija Dortmund je uspešno obavila svoj zadatak i na Vestfalenu savladala upravo Sporting - 1:0. Sve je bilo rešeno već u 12. minutu, pogotkom Adrijana Ramosa.

Na korak od druge runde takmičenja nalaze se Juventus i Sevilja, koji bi već mogli da se opuste, da Lion nije u finišu utakmice izjednačio u Torinu i ostao teoretski u trci za jednim od prva dva mesta grupe.

Lester je u Dansku otputovao s namerom da ne izgubi, uspeo je da odigra 0:0 protiv Kopenhagena, pa mu još samo malo treba za istorijski uspeh kluba. Ekipa Klaudija Ranijerija je vodeća u svojoj grupi sa 10 bodova, tri više od Porta, a pet od Kopenhagena.

Monako je sa raspucanim Radamelom Falkaom (dva gola) savladao CSKA iz Moskve na svom stadionu (3:0) i iskoristio poraz Totenhema u Londonu od Bajer Leverkuzena (0:1) da odmakne na prvom mestu, ali daleko od toga da je situacija u toj grupi rešena. Teoretski, čak i CSKA ima šansu ako u narednom kolu u Rusiji savlada Bajer, a Monako i Totenhem odigraju nerešeno u Francuskoj.

REZULTATI uživo:

E grupa:

MONAKO - CSKA MOSKVA 3:0 (3:0)
/Žermen 13, Falkao 29, 41/

- Još jedan pogodak Radamela Falkaa! Sjajno se snašao pred golom gostiju i "bocnuo" loptu pored nemoćnog Akinfejeva.

- Monako vodi 2:0, a strelac je Radamel Falkao! Odlično je Kolumbijac pratio akciju po levoj strani i prikrao se potpuno sam na drugoj stativi...

- Dobar šut Zorana Tošića sa distance, ali je Subašić uspeo da odbrani.

- Valer Žermen je vešto izbegao ofsajd zamku, a onda uz dosta sreće uspeo da savlada Akinfejeva za vođstvo Monaka 1:0 u 13. minutu.

- Zoran Tošić je u startnoj postavi Moskovljana.

TOTENHEM - BAJER LEVERKUZEN 0:1 (0:0)
/Kampl 65/

- Inicijativa se isplatila gostima! Vode od 65. minuta golom Kevina Kampla.

- Gosti su bili konkretniji u prvom poluvremenu i, čini se, više želeli pogodak, dok su se domaći igrači opredelili na kontranapade.

TABELA: Monako 8, Bajer 6, Totenhem 4, CSKA 2.

F grupa:

LEGIJA - REAL MADRID 3:3 (1:2)
/Ođiđa-Ofoe 40, Radović 58, Mulin 83 - Bejl 1, Benzema 35, Kovačić 86/

- Kratko je trajalo vođstvo gostiju, svega tri minuta. Mateo Kovačić je precizno šutirao sa 15 metara na odlično ostavljenu loptu Tonija Krosa petom.

- Još jedan sjajan gol u Varšavi i to opet u mreži Real Madrida! Tibo Mulin je odlično šutirao sa ivice kaznenog, a lopta se od stative odbila u mrežu za vođstvo Legije 3:0 na desetak minuta pre kraja.

- Dve utakmice protiv Real Madrida - dva gola Miroslava Radovića! Posle penala u gostima, ovaj put je legendarni napadač Legije postigao fantastičan pogodak u Varšavi. U 58. minutu doneo je izjednačenje svom timu, pošto je uzeo loptu na levoj strani, "vukao" je nekoliko metara, a onda šutirao snažno i precizno kao u "malom fudbalu" - špicem!

- Još jedna sjajan pogodak u Varšavi. Ovaj put je strelac igrač Legije, Vaids Ođiđa-Ofoe. Raspalio je po lopti sa ivice kaznenog...

- Posle pogotka, Bejl upisuje i asistenciju. Odlično je ostavio loptu za Karima Benzemu, koji je snažno šutirao iz "srca" protivničkog kaznenog za 2:0.

- Slična scena kao iz prethodnog duela, pre dve nedelje u Madridu. Miroslav Radović je driblinzima naterao protivničkog igrača da ga obori, međutim, ovaj put nije dobio penal. Podsetimo, naš fudbaler je upravo sa bele tačke postigao jedini gol svog tima u prethodnom porazu od Reala 1:5.

Ugledni italijanski sportski novinar, Tankredi Palmeri, smatra da je poljski tim oštećen u toj situaciji:



- Manje od jednog minuta trebalo je gostima da povedu! Geret Bejl je fantastično šutirao iz prve, sa oko 18 metara, iskosa po desnoj strani, ali u bliži golmanov ugao... BOMBA!

- Miroslav Radović je bio u startnoj postavi domaćeg tima, ali je 32-godišnji napadač i pored sjajnog gola, zbog nedostatka kondicije, morao da bude zamenjen u 77. minutu.

- Utakmica u Varšavi igra se pred praznim tribinama, pošto je Legija kažnjena zbog divljanja njenih navijača.




BORUSIJA DORTMUND - SPORTING LISABON 1:0 (1:0)

/Ramos 12/

- "Milioneri" vode golom Adrijana Ramosa glavom, na centaršut Matijasa Gintera u 12. minutu sa desne strane.

- Lazar Marković je među rezervama Sportinga.

- Zanimljivo, najbolji strelac Borusije, Pjer-Emerik Obamejang nije u timu.

TABELA: Borusija 10, Real 8, Sporting 3, Legija 1.

G grupa:

PORTO - BRIŽ 1:0 (1:0)
/Silva 37/

- Porto je poveo u 27. minutu golom Andrea Silve udarcem glavom na centaršut iz kornera. Lobovao je protivničkog golmana.

- Briž je oštećen za penal sredinom prvog poluvremena, pošto je Oliver Tores rukom blokirao loptu koja je išla ka golu, ali se pištaljka Alberta Undijana iz Španije nije čula.

KOPENHAGEN - LESTER 0:0 (0:0)

- Ne baš zanimljivo prvo poluvreme u Danskoj. Domaćin je nešto više napadao, što je i logično jer mu je pobeda mnogo potrebnija, dok su gosti pokušavali da zadrže loptu u svom posedu i "umrtve" igru...

- Andrija Pavlović je među rezervama Kopenhagena.

TABELA: Lester 10, Porto 7, Kopenhagen 5, Klub Bridž 0.

H grupa:

JUVENTUS - LION 1:1 (1:0)
/Iguain pen 13 - Tolso 85/

- Lion ne odustaje od plasmana u osminu finala. Korentin Tolso je u 85. minutu izjednačio u Torinu posle udarca glavom na centaršut iz "slobodnjaka", što znači da je francuski klub i dalje u igri za jedno od prva dva mesta.

- I jedni i drugi imali su nekoliko prilika u prvom delu utakmice, ali je rano stečeno vođstvo omogućilo domaćinu da ne mora da se zaleće i "juri" pobedu.

- Poveo je Juventus u 13. minutu golom Gonzala Iguaina iz penala.

SEVILJA - DINAMO ZAGREB 4:0 (1:0)
/Vijeto 31, Eskudero 67, N'Zonzi 80, Ben Jeder 88/

- Dinamo prima i četvrti gol u finišu utakmice. Visam Ben Jeder je ostao sam na drugoj stativi posle centaršuta sa desne strane i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

- Centaršut iz kornera, odličan skok i udarac glavom N'Zonzija za 3:0.

- Samo je bilo pitanje trenutka kada će Sevilja postići drugi gol. Učinio je to Serhio Eskudero u 67. minutu posle lepe akcije sa Vitolom.

- Sevilja je dominirala u prvih 45 minuta, ali je postigla samo jedan gol...

- Crveni karton u Sevilji! Dinamo će igrati sa igračem manje u drugom poluvremenu zbog isključenja Petra Stojanovića. Slovenac je dobio dva žuta kartona, drugi u nadoknadi prvog poluvremena.

- Sevilja je povela golom Lusijana Vijeta posle akcije po levoj strani u 31. minutu. Lepo je Vijeto utrčao ispred jednog defanzivca Dinama, primio loptu, a onda i snažno šutirao.

TABELA: Sevilja 10, Juventus 8, Lion 4, Dinamo 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC