• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša odredio “zmajeve” za Grčku

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Na spisku Mehmeda Baždarevića nalaze se 23 reprezentativca, a selektor BiH odredio je i pet rezervi u slučaju povreda. Aničić i Prcić otpali zbog povreda.

 Mehmed Baždarević - spisak reprezentacije BiH za utakmicu sa Grčkom Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 13. novembra igra četvrtu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Grčke, a tim povodom selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača na koje će računati u ovom susretu.

Meša je za utakmicu u Atini pozvao 23 igrača, a sačekao je sa objavljivanjem do završetka mečeva Lige šampiona i Lige Evrope kako bi se izbjegli otkazi zbog povreda.

Na spisku se nalaze Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, EMir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sve Sušić, Izet Hajrović, Snead Lulić, Danijel Miličević, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

Selektor je odredio i pet imena koji će "uskočiti" u slučaju povrede, a to su Samir Memišević, Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Dario Dumić.

"Nažalost imamo dva otkaza, a to su Marin Aničić i Sanjin Prcić zbog povreda", kazao je selektor Zmajeva.

Baždarević je ponovio da je disciplina i pristup igri najbitniji u predstojećem duelu.

Selektor je svjestan važnosti susreta s Grčkom, direktnim konkurentom za drugu poziciju.

"Mislim da nije najvažnija utakmica, ali je izuzetno važna i može pokazati smjernice u budućnosti. Znamo da se radi o kvalitetnom protivniku. Mislim da imamo dovoljno dovoljno kvalitete da ostvarimo dobar rezultat u Grčkoj", kazao je Baždarević.

Meša nije želio otkrivati taktiku kojom će se suprotstaviti Grcima, jer, kako kaže ni sam ne zna još uvijek.

"Da li ćemo igrati sa dva ili s jednim igračem u napadu to ćemo vidjeti na kraju priprema pred samu utakmicu", kazao je Baždarević.

Kazao je i to da neriješen rezultat ne bi bio loš, ali da je prioritet pobjeda. On je istakao da ekipa mora imati "fudbalsku kulturu" i da zna da igra i na neriješeno, što do sada nije bio slučaj.

"Nadam se da ćemo imati dovoljno snage da igramo na pobjedu, ali ako ne možemo da ostvarimo pobjedu, onda da se vratimo barem sa jednim bodom", kazao je Baždarević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC