• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pršo: U Prvoj ligi FBiH ima kvaliteta

Autor mondo.ba

Miladin Dado Pršo, nekadašnji hrvatski napadač, gledao je utakmicu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u Gabeli između GOŠK-a i Orašja.

Bivši centarfor Monaka i glazgov Rendžera koji je u karijeri igrao i finale Lige šampiona 2004. godine u izjavi za mostarski "Dnevni list" je priznao da je pozitivno iznenađen kvalitetom Prve lige Federacije BiH.

"Došao sam iz Francuske u Zadar, a onda smo odlučili da pogledamo utakmicu. Vidimo da Mato Neretljak dobro radi u Orašju, rekao sam da ću navratiti jer mi je blizu. Prijateljstvo s njim me najviše dovelo tu. Međutim u Hercegovini mi je uvijek lijepo, bio sam više puta… Tu se osjećam dobro, fini su ljudi, tako da sam sa zadovoljstvom došao", izjavio je Pršo mostarskom listu.

Njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Hrvatske nije se dobro proveo u Gabeli, pošto je domaćin slavio rezultatom 5:1.

"Sviđa mi se nivo igre koji sam vidio, ovdje ima kvaliteta i sigurno Druga liga Hrvatske ništa ne odskače od Prve lige FBiH", dodao je Pršo koji se odnedavno bavi menadžerskim poslom pa je i stadion "Podavala" bio jedna od destinacija za potencijalni posao.

"Ušao sam u menadžerske vode, zato više pratim utakmice u Francuskoj, Hrvatskoj, a evo sad i u BiH jer nisam dosad gledao Prvu ligu FBiH i mogu reći da sam se pozitivno iznenadio. Možda nešto bude i za nas. Želim pošteno da radim kao i sve dosad, a koliko ću biti uspješan, vrijeme će pokazati", zaključio je nekadašnji špic "vatrenih".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xxx

Igrao je finale lige sampiona 3004.godine

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC