• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša Baždarević: Džeko je nepravedno isključen!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Stručni štab reprezentacije Bosne i Hercegovine vratio se u Sarajevo nakon sinoćnje utakmice protiv Grčke (1:1) u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

 Meša Baždarević: Džeko je nepravedno isključen! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor "zmajeva" Mehmed Baždarević istakao je kako je na kraju zadovoljan rezultatom postignutim u Atini.



"Bilo je jako teško spavati i prespavati nakon onog što se desilo. Moramo biti zadovoljni. Ja sam zadovoljan onime što smo pokazali, borbenošću i dobrom igrom. Sigurno da nam je žao što ta igra nije krunisana pobjedom, ali mislim da i ovaj bod jako dobar i jako važan i mislim da ako nastavimo ovako da naši planovi i ciljevi biće ispunjeni", rekao je popularni Meša.

Kormilar BiH podsjetio je probleme sa povredama njegovih izabranika.

"Imali smo puno problema i Sead (Kolašinac), Spaha (Emir Spahić), (Edin) Višća i Ogi (Ognjen Vranješ) su igrači koji su bili povrijeđeni, ali su svi željeli igrati utakmicu i svi su dali maksimum od sebe. Još jedanput mogu samo da im čestitam, ako tako budu igrali i ponašali se mislim da neće biti problema do kraja kvalifikacija", istakao je Baždarević.

Zbog svega toga zadovoljan je osvojenim bodom iako je svjestan da je BiH ipak "izgubila dva".

"Mogli smo pobijediti. Trebalo je malo mangupluka, malo bezobrazluka, ali mislim da jedna ekipa ovakvog iskustva nije mogla sebi dopustiti da primi gol. Mogli smo da čuvamo loptu, ali želja da damo drugi nas je koštala, ali još jednom ja sam zadovoljan", istakao je Meša.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine vidno je bio razočaran suđenjem u Grčkoj.

"Najveća šteta je što je Edin (Džeko) isključen, nepravedno i što nas je sudija oštetio za ta dva boda", kazao je Baždarević i dodao da je sudija svih devedeset minuta bio naklonjen domaćinu.

BiH će zbog kartona u narednu utakmicu ući bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali selektor se trenutno ne želi time opterećavati.

"Do te utakmice ima još tri mjeseca, pa ćemo vidjeti", kazao je Meša.

Povreda Emira Spahića, kako kaže selektor, nije poremetila igru bh. tima. Ipak, koliko će štoper "zmajeva" izostati s terena, za sada nije poznato.

"Povreda je bila ozbiljna i prije utakmice. Ići će na snimke i preglede, tako da ne možemo ništa reći u ovom trenutku. Za par dana ćemo znati više", kazao je Meša.

Pred kraj susreta Baždarević je napravio pomalo iznenađujući potez i u vezni red ubacio štopera Ermina Bičakčića. Šta je želio time postići, selektor je kazao: "Želio sam utakmicu da završim sa 1:0".

Narednu utakmicu BiH igra protiv GIbraltara kao domaćin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC