• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radovanović za MONDO: Srbija na pravom putu

Autor mondo.rs

Srpski fudbaler pričao je za MONDO o Kjevu, igrama i planovima ove sezone, ali i "orlovima" i želji da konačno dobije poziv

Derbi dela Skala’. Jedna od najgledanijih predstava na sceni italijanskog fudbala. Premijera izvedena 10. decembra 1994. Poslednji put igrana 20. februara 2016. Zavesa je spuštena. Pozorište raspušteno. Samo privremeno...

"Verona gura sjajno u Seriji B i sve je izvesnije da ćemo ponovo igrati utakmice protiv ljutog rivala", počinje priču za MONDO najstandardniji prvotimac Kjeva ove sezone Ivan Radovanović.

"Oni imaju više navijača u gradu, mi smo omiljeniji van Verone. Iskreno, voleo bih da se vrate jer mi nedostaje tenzija koja se stvara tokom nedelje uoči velikog meča. Tih sedam dana ceo grad živi za fudbal, a duh derbija se oseća na svakom koraku".

Samo da Kjevo ispuni cilj i ostane u društvu najboljih. ’Kvota 40’. Sveti gral kome teže svi osim "Sedam sestara" italijanskog fudbala (Juve, Inter, Milan, Roma, Napoli, Lacio, Fiorentina).

"Počeli smo odlično šampionat. Bili u vrhu posle 10 kola kao najprijatnije iznenađenje. Zatim je usledio pad. Zaista ne umem da objasnim šta nam se desilo u poslednjih mesec dana. Igra je i dalje na zavidnom nivou, ali od rezultata ni traga ni glasa".

Crni oktobar "Letećih magaraca". Prvog dana meseca pobeda protiv Peskare, zatim mrak. Poraz od Milana, remiji sa Empolijem i Bolonjom, krah protiv debitanta Krotonea i očekivana "nula" u duelu sa Juventusom:

"Živimo na račun zalihe sa početka sezone. Možda je upravo ta poslednja utakmica putokaz za nastavak prvenstva. Igrali smo veoma dobro i namučili branioca titule. Treba nam samo pobeda da stvari dođu na svoje mesto. Mislim da je Kaljari prilika za iskupljenje. Nismo kompletni, neki su i umorni posle nastupa za svoje reprezentacije, ali nemamo pravo na alibi. Dugo sam na ’čizmi’ i znam da je svaka ekipa osuđena na bar jedan krizni period tokom sezone. Bitno je da ne potraje. Igramo protiv jednog od direktnih konkurenata i to nam uvek uliva dodatni motiv", napomenuo je Radovanović.

Atalanta, Piza, Bolonja, Novara. Od 2008. je "Italijan". Već četvrtu sezonu igra u Kjevu. Ima pravo da mašta o statusu "bandijere". Ipak, ni blizu Serđa Pelisijea.

"On je istinska legenda kluba. Serđo je u Veroni isto što i Toti u Rimu. Vrlo je skromna osoba i ne voli da se eksponira, ali gde god da se pojavi izaziva oduševljenje. Ljudi ga poštuju zbog svega što je uradio za Kjevo".

O Serđu dovoljno govore brojke. Protiv Juventusa 400. put u žutom dresu, 99. put u metu. Na redu je "stotka". Možda već protiv Kaljarija.

Ima nešto u tom Kjevu. Nije slučajno Maran na kormilu tima. Ostavio je dušu na terenu u preko 300 nastupa za klub iz Verone. Grad Romea i Julije prija i srpskom internacionalcu.

"Odomaćio sam se na Bentegodiju. Prija mi sredina. Kjevo mi je pružio priliku da se fudbalski ostvarim i dugujem zahvalnost svima u klubu. Nadam se da ću još dugo ostati ovde i biti oslonac tima", kaže srpski fudbaler.

"Antićipo". Italijanski izraz za utakmicu koja otvara kolo. Kjevo i Kaljari igraju u subotu od 15 sati. Ovog vikenda, sve je u znaku "postićipa". Inter i Milan u "Derbiju dela Madonina" spuštaju zavesu na 13. kolo Serije A.

"To mora da se doživi. Imao sam priliku da budem na stadionu i zaista je poseban doživljaj. Sada prilaze utakmici u različitom raspoloženju. Milan je u vrhu i igra odličan fudbal. Inter ima kvalitetniji tim i prosto je neshvatljivo šta se sa njima dešava ove sezone. Doveli su Pijolija. Možda se u Srbiji nije toliko čulo za njega, ali reč je o vrhunskom stručnjaku. Pogledajte samo koje je klubove vodio tokom karijere i kakve je rezultate postizao. Očekujem spektakularnu utakmicu sa puno golova. Potpuno netipičnu za italijanski fudbal".

Nije izostao ni sa jedne utakmice ove sezone. Na čak devet, svih 90 minuta na terenu. Maran mu veruje koliko i Mihajlović. Za Muslina će morati još da se potrudi.

"Iskreno, nadao sam se pozivu. Selektor je u ovih sedam utakmica proverio mnoge igrače i potajno sam verovao da će doći red i na mene. Ne žalim. Drago mi je da se reprezentacija nalazi na pravom putu. Moramo u Rusiju. Na meni je da nastavim da se borim za mesto među kandidatima", rekao je igrač Kjeva.

Da li verujete da bi Radovanović mogao ponovo da postane "orao"? Ne? Nisu ni u Veroni verovali da će iznad grada leteti "magarci".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC