• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiša golova u Dortmundu: REKORD Lige šampiona!

Autor mondo.rs

Legija je postigla četiri gola na Vestfalenu, ali je i pored toga ubedljivo poražena!

Utakmicu kakva se retko viđa odigrali su fudbaleri Borusije Dortmund i Legije u utorak uveče na Vestfalenu. Duel petog kola Lige šampiona završen je vaterpolo rezultatom - 8:4 u korist domaćeg tima, čime je postavljen rekord elitnog takmičenja po broju golova! Do sada je najefikasniji bio duel iz 2003, u kojem je Monako savladao Deportivo La Korunju 8:3.

Borusija je i pre ove utakmice obezbedila plasman u osminu finala, a tamo će joj se uoči poslednjeg kola grupne faze pridružiti Monako, Bajer Leverkuzen, Real Madrid, Lester i Juventus.

Od timova koji igraju u sredu, mesto među 16 najboljih klubova u Evropi već su obezbedili Arsenal, Pari Sen Žermen, Atleiko Madrid i Bajern Minhen.

No, da se vratimo na fantastičan duel na Vestfalenu. Već u prvom poluvremenu postignuto je najviše golova ikada u prvih 45 minuta neke utakmice Lige šampiona. Iako je Legija povela, Borusija je na odmor otišla sa prednošću - 5:2.

Ubrzo po povratku sa odmora goleada je nastavila, a prednjačio je Marko Rojs, povratnik na teren posle povrede. Bio je ovo njegov prvi meč ove sezone i jasno je pokazao da se uželeo fudbala, postigavši het-trik.

Iz Grupe F u osminu finala zajedno sa Borusijom će i Real Madrid, koji je slavio u Lisabonu 2:1 protiv Sportinga. Domaćin je uspeo da izjednači u 81. minutu, što bi takođe bilo dovoljno gostima, ali se Karim Benzema pobrinuo da bodovi odu u Madrid, pa će upravo derbi Real - Borusija odlučivati ko će sa prvog mesta u narednu fazu.

Zanimljivo će biti i u Grupi H, u kojoj je Juventus preokrenuo protiv Sevilje u gostima i od 0:1 stigao do 3:1, ali tek posle spornog isključenja Franka Vaskeza u 36. minutu. Ovim porazom, Sevilja je omogućila Lionu da, i pored ne baš ubedljive igre i "samo" 1:0 u Zagrebu protiv Dinama, dođe u priliku da se domogne osmine finala. Za to je Francuzima potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike u poslednjem kolu na svom stadionu protiv španskog predstavnika.

Ovog utorka "poguran" je i Bajer Leverkuzen, koji je uprkos ispuštenoj prednosti u Moskvi i 1:1 sa CSKA, uspeo da se nađe u idućoj fazi, jer je Monako na svom stadionu savladao neubedljivi Totenhem 2:1.

Lester je četvrtom pobedom u pet mečeva debitantske sezone u Ligi šampiona "overio" prvo mesto u svojoj grupi, a najveće šanse da zajedno sa prvakom Engleske nastavi takmičenje ima Porto, koji je u nezanimljivoj utakmici odigrao 0:0 sa Kopenhagenom u Danskoj i sačuvao dva boda prednosti u odnosu na današnjeg rivala.

LIGA ŠAMPIONA, 5. kolo:

Grupa E

CSKA Moskva - Bajer Leverkuzen 1:1 (0:1)
/Naćo pen 76 - Voland 16/

Monako - Totenhem 2:1 (0:0)
/Sidibe 48, Lemar 53 - Kejn pen 52/

- Raspucali su se i u Monaku! Hari Kejn je u 52. minutu izjednačio iz penala, ali je Tomas Lemar samo minut kasnije vratio prednost "kneževima".

- Đibril Sidibe dovodi Monako u vođstvo ubrzo po povratku sa odmora. Odlično se ubacio u kazneni prostor Totenhema i udarcem glavom sproveo loptu u mrežu posle centaršuta sa leve strane.

- Odlična šansa u 7. minutu za Son Hjung Mina, koji je bio sam pred Subašićem, ali je golman Monaka uspeo da mu izbije loptu iz nogu...

- Penal za Monako u 11. minutu, ali nije ga iskoristio Radamel Falkao! Ugo Loris je uspeo da odbrani njegov šut sa 11 metara.

TABELA: MONAKO 11, BAJER 7, Totenhem 4, CSKA 3.

Grupa F

Borusija Dortmund - Legija 8:4 (5:2)
/Kagava 17, 18, Sahin 20, Dembele 29, Rojs 32, 52, 90+3, Paslak 81 - Prijović 10, 24, Kučaržik 57, Nikolić 83/

- Rekord! Marko Rojs se posle pauze zbog povrede vratio na teren het-trikom! Svoj treći gol, 12. u utakmici, postigao je u trećem minutu nadoknade.

- Izjednačen rekord iz 2003. godine, kada je Monako pobedio Deportivo 8:3. Golom Srbina sa mađarskim papirima, Nemanje Nikolića, Legija je u 83. minutu stigla do 4:7.

- Još jedan gol fali da se izednači rekord po efikasnosti! Feliks Paslak je u 81. minutu posle kontranapada postavio 7:3 za Borusiju.

- Kao da se igra vaterpolo u Dortmundu... Mihal Kučaržik, na asistenciju Miroslava Radovića, postiže i deveti pogodak na Vestfalenu, kojim Legija smanjuje na 3:6 u 57. minutu.

- Nastavlja se goleada u Dortmundu. Ponovo Marko Rojs, u 52. minutu, na treću asistenciju Dembelea u ovoj utakmici!

- Prvi put u istorji Lige šampiona poluvreme jedne utakmice završeno je sa sedam golova!


- Sjajna akcija Borusije Dortmund u 32. minutu, koju je golom završio Marko Rojs za neverovatnih 5:2 već u prvom poluvremenu!

- Još jedan gol na Vestfalenu. Osman Dembele je vratio "plus dva" Borusiji, koja od 29. minuta vodi 4:2

- Umalo het-trik Aleksandra Prijovića! Prečka ga je sprečila u tome u 28. minutu, iz prve je lepo šutirao iz blizine, ali nije imao sreće.

- Ne staju u Dortmundu! Za samo 25 minuta čak pet golova. Ponovo je strelac Aleksandar Pirjović, koji je izuzetno preciznim udarcem iz prve smanjio na 2:3.

- Borusija stiže i do trećeg gola za samo tri minuta! Ovaj put strelac je Nuri Sahin, u 20. minutu, posle centaršuta iz prekida i nespretne reakcije golmana Legije, koji je "boksovao" loptu direktno u Sahina, pa se ona odbila u gol...

- Ekspres preokret Borusije. Ponovo je strelac Šinji Kagava, nepun minut posle izjednačujućeg gola. I opet je loše reagovarla odbrana Legije...

- Šinji Kagava donoso izjednačenje Borusiji u 17. minutu. Očajno je reagovala odbrana gostiju, a Japanac ostao sam na drugoj stativi.

- Aleksandar Prijović dovodi Legiju u vođstvo u 10. minutu odličnim golom! "Iz kolena" je šutirao napadač gostiju, spoljnim delom kopačke.

- Miroslav Radović je u startnoj postavi Legije.

Sporting Lisabon - Real Madrid 1:2 (0:1)
/Silva pen 81 - Varan 29, Benzema 87/

- Real Madrid ponovo vodi. Čini se da će gol Karima Benzeme u 87. minutu obezbediti i pobedu gostima.

- Penal za Sporting u 80. minutu, pošto je Fabio Koentrao igrao rukom u svom kaznenom. Adrijen Silva je bio precizan za iznenađujućih 1:1!

- Direktan crveni karton za Žoaa Pereiru zbog udaranja Matea Kovačića bez lopte. Čini se da je hrvatski fudbaler, ipak, dobro odglumio i iznudio isključenje defanzivca Sportinga u 64. minutu.

- Još jednom je malo nedostajalo da Sporting izjednači posle šuta Bruna Cezara, ovaj put iz "slobodnjaka" u 41. minutu.

- Umalo da Sporting izjednači posle šuta Bruna Cezara u 32. minutu, ali je Serhio Ramos sjajno reagovao i blokirao udarac.

- Real Madrid vodi od 29. minuta golom Rafaela Varana, posle gužve nastale na centaršut iz prekida. Lepo se snašao Francuz, izbegao ofsajd i pogodio mrežu...

- Utakmici u Lisabonu prisustvuje i Erik Kantona, čuveni bivši francuski reprezentativac i napadač Mančester junajteda.


- Lazar Marković je među rezervama Sportinga.

TABELA: BORUSIJA 13, REAL 12, Sporting 3, Legija 1.

Grupa G

Kopenhagen - Porto 0:0

- Andrija Pavlović je u startnoj postavi Kopenhagena.

Lester - Klub Briž 2:1 (2:0)
/Okazaki 5, Mahrez pen 30 - Izkuerdo 52/

- Briž se vraća u igru pogotkom Žozea Izkuerda u 52. minutu.

- Posle stative, Rijad Mahrez je pogodio mrežu. Bio je precizan iz penala.

- Rijad Mahrez je umalo duplirao prednost Lestera u 8. minutu, ali je stativa zaustavila njegov šut.

- Posle akcije po levoj strani i centaršuta Fuksa, Šinji Okazaki je udarcem iz prve u 5. minutu poslao loptu u mrežu i doneo prednost Lesteru.

TABELA: LESTER 13, Porto 8, Kopenhagen 6, Briž 0.

Grupa H

Dinamo Zagreb - Lion 0:1
/Lakazet 72/

- Dugo je Lion lomio odbranu Dinama, a uspeo je u 72. minutu. Aleksander Lakazet se lepo ubacio na centaršut sa desne strane i bez većih problema poslao loptu u mrežu.

- Imali su sreće igrači Dinama. Džordan Feri je šutirao u 29. minutu, ali je prečka sačuvala gol domaćih.

Sevilja - Juventus 1:3 (1:1)
/Pareha 9 - Markizio 45+1, Bonući 85, Mandžukić 90+4/

- Mario Mandžukić potvrđuje pobedu Juventusa u nadoknadi.

- Preokret u Sevilji! Golom Leondarda Bonućija u 85. minutu, posle šuta sa ivice kaznenog, Juventus je poveo 2:1.

- Penal za Juventus u nadoknadi prvog poluvremena. Klaudio Markizio je bio precizan sa bele tačke za 1:1. Mark Klatenburg je dosudio najstrožu kaznu posle padanja Bonućija u kaznenom prostoru Sevilje, dok su igrači čekali centaršut iz kornera. Burno su protestovali domaćini zbog te odluke engleskog sudije, ali uzalud...

- Sevilja od 36. minuta igra sa igračem manje, pošto je Franko Vaskez sa samo pet minuta dobio dva žuta kartona.

- Mario Mandžukić je dobro šutirao sredinom prvog poluvremena, ali malo preko gola, tako da ništa od izjednačenja za Juventus.

- Još jedna šansa za Sevilju, Eskudero je dobro šutirao u 17. minutu, ali malo preko gola.

- Sevilja vodi od 9. minuta sjajnim golom Nikolasa Pareha, koji je šutirao iz voleja sa ivice kaznenog.

TABELA: JUVENTUS 11, Sevilja 10, Lion 7, Dinamo 0.

*Velikim slovima napisani su timovi koji su prošli u osminu finala.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dsdnt

Strašan meč. Nur der BVB!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC